Utflyktssöndag!

Hör och häpna – jag har gjort något annat än att renovera och fixa! Eller ja, hela helgen har varit en riktig fixarhelg där vi fått en massa gjort – jag är numera klar med att ha skruvat fast och installerat alla kökslådesbelysningar samt att vi varit på tippen med typ femhundra kilo gammalt golv. Vem behöver gymkort när en kan renovera hus?

Ne nu skulle ju detta inlägg INTE handla om renovering, utan om att jag gjort något annat än just (just in case meaning) det. För igår sken solen så härligt från en klarblå himmel och då måste en bara vara utomhus. Sagt och gjort – jag bokade in en promenaddejt med Lovisa och Otis!

Letade upp ett par solglasögon bland alla flyttlådor och slängde på mig en mössa och en halsduk. Men jackan, det är en vårjacka det! För det var faktiskt det enda som behövdes – hurra våren kämpa på!

Flanerade gatan fram mot busshållplatsen och njöt av sol och utsikt.

Gatans förskola är rätt fin. Och synas ni bilden riktigt noga ser ni mig nere i spegeln.
Hejhej!

Här står jag och inväntar bussen. Några minuter efter att jag fotat denna bild kommer ett rådjur springandes förbi på andra sidan gatan. Jag verkar aldrig bli kvitt de där djuren, förföljer de mig tro?

Efter två minuters bussresa hamnade jag här, Mölndals Bro.

Där väntade jag i hela tre minuter till nästa buss, som skulle ta mig hela vägen till Sahlgrenskas Huvudentré. Där väntade Lovisa och Otis och vi tre flanerade neråt mot Slottsskogen. Den riktiga skogen kändes för isig, så vi valde det näst bästa – en skog i staden.

Lovisa <3

Och en peppig Otis – hurra för promenader!

Jag var också pepp!

Vi vandrade uppåt för att spana in fåglar. Här låtsasklämmer jag på en riktig futuristisk fågel, som andades 2068. En ejder visade det sig sen vara.

Utsikt!
En utflykt trenger sig utsikt!

Masthuggskyrkan vetter mot norr. Nu vet ni.

En utflykt trenger även en kaffepaus.

Jag ser så fram emot att få möta en grönskande skog. Tills dess får jag nöja mig med barrväxterna, som är gröna året om.

Otis tyckte vi var tråkiga som stod still så länge på ett ställe. Han har inte riktigt lärt sig att njuta av utsikt än, utan vill mest tugga på pinnar.

Men det är ok. Han är rätt söt ändå!

Söndagspromenadgänget!

Ibland ser en verkligen übersmart ut.

Eller hur?!

<3

Knopparna är på g – kämpa kämpa!

Mötte en get.

Här var det tomt.

På vägen in mot stan passerade vi den klassiska Spela Shoreline-stenen.

Samt även Annedalsseminariet – där körsbärsträden hade en bra bit kvar till den efterlängtade rosa blomningen.

Göteborgs vackraste hus.

Vi gick backe upp och backe ner för att tillsist hamna i Landala där jag bjudit in mig själv till Lovisa på middag. Kan inte förklara hur trött jag är på diverse frysmat. Jag vill laga riktig mat nu! Ge hit min bänkskiva nu, så att köket kan bli klart nångång!

Hunden Otis var trött efter långpromenaden.

Vi andra lagade mat – den klassiska rätten ”Saker i bröd”. Här med en touch av ”Fester med rester”, min favoritingrediens. Ja du tager var du haver och lägger i bröd. Funkar alltid.

Ja ni ser ju hur jävla bra det blir va.
Grönsaker i mängder – som jag längtat efter färgglad mat!

Sicken fin avslutning det blev på helgen. Och nu väntar en kortvecka som följs av många långa och lediga dagar. Hej påsken, du är så välkommen! Ta gärna med dig våren och lämna snön bakom dig. Tack!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply