Utflykt till Tarragona

Söndagen i Barcelona började lite slow – ja vi var allt lite möra efter lördagens Primavera-festival. Men efter lunch tog vi oss ner till Passeig de Gracia för att ta ett tåg mot Tarragona, men väl där visade det sig att tåget inte skulle gå förrän en timme senare. What to do?

Vi besökte därför instagramvänliga El Nacional – en fantastisk vacker byggnad från 1889 som tidigare varit garage, teater, fabrik men som nu innehåller flådiga restauranger och barer.

Inte en helt tråkig interiör!

Sippade på en café con leche

Innan vi sa adios till allt det fina…

och strosade ut från El Nacional

Passade på att ta den klassiska Casa Batllo-bilden innan vi tog oss ner i tågstationen och på tåget.

Planen var ju då att åka till Tarragona för sol och bad – men tågresan kantades mest av regn och gråa moln. Inte så peppande.

Väl framme stationerade vi oss hos Rubens föräldrar. Detta var utsikten från mitt rum – pool!

Men vi hade ju faktiskt en plan – att besöka den där gömda stranden – och väl nere vid Las Salinas kom faktiskt solen fram. Hurra!

Åh äntligen dags för havsbad! Peppen var stor måste erkännas.

Tydligen gillar spanjorer att campa, något Terry och Ruben anammat. Och jag förstår dem – tänk att bo så här nära strand och bad!

Sen flanerade vi campingstranden bort, för att ta oss in i skog mot gömd strand.

Vi fann den – Cala Waikiki!
Men den utflykten har ett helt eget inlägg vetni. Bada fick jag i alla fall göra – hurra!

Efter utflykt blev det stadstripp i Tarragona – en stad som tydligen var Romarrikets viktigaste stad back in the days.

Måste sägas att det är en fin stad Tarragona – men tänk att det hållits gladiatortävlingar här. I de gamla lejon- och fängelsehålorna finns det nu i stället barer. Sedär ja.

Vi hamnade på en placa – drickandes cava. Inte fy skam. Och i bakgrunden dansades det lindyhop, tydligen dansen med stort d i Tarragona.

Spatserade gatorna fram – destinationen stavades M A T

Och vi hamnade här – på den veganska restaurangen El Vergel

Där åt vi smarrig tre-rätters och delade på en flaska vin. Hurra för priserna i Tarragona – tror vi betalade max 200 svenska kronor per person för allt. Och maten var riktigt god. Det enda som lämnade en del att önska var efterrätterna, eller ja Therese val var tydligen lite torr. Men eh, jag åt opp’et!

Mätta och möra efter en lång dag tog vi oss tillbaka till lägenheten igen, via Tarragonas alla gator och gränder. Måndagen skulle innebära ännu en utflykt – denna gång till grannstaden Cambrils. Men det tar vi i ett senare inlägg!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply