Utflykt till fantastiskt vackra Cadaqués

Säga vad en vill om Lloret de Mar – men staden ligger oerhört vackert till på Costa Brava-kusten. Sen så skulle vi ju faktiskt inte hänga i partymeckat hela tiden, ne vi hade ju hyrt en bil som tog oss ut på en massa utflykter. Och just (just in case meaning) utflykter är ju något som jag gillar mucho! Så på tisdagen åkte vi iväg i hyfsat tid och tuffade uppåt – mot Cadaqués som ligger ca 10 mil norr om Lloret.

cadaques-01 cadaques-02 cadaques-03

Alltså ❤ på den spanska naturen! Alla små byar på de vida slätterna, de höga bergen som tornar upp sig vid horisonten och de små städerna som klättrar på bergssluttningarna.

cadaques-04 cadaques-05

Och utsikten – kolla utsikten! Min kropp blir helt till sig när jag ser sådant här. Plus att jag även är lite höjdrädd. Det kanske också ger utslag i alla känslor som bubblar under huden vid vidsträckta utsikter.

cadaques-06

Här har vi mina utflyktskompanjoner – David och Fiat 500L

cadaques-07

Efter att vi hade snirklat oss upp och ner för en massa snirkliga bergsvägar kunde vi tillslut skymta Cadaqués i fjärran. Och jävlar vilken oerhört vacker stad! Pittoresk med små gator och gränder. I stort sett alla hus var vita, med blomstrande klängerväxter längst väggarna och färgglada dörrar och fönsterkarmar. Och beläget alldeles vid det blågröna havet där båtarna guppade. Ja verkligen en liten drömby att besöka!

Se bara

cadaques-08 cadaques-09 cadaques-10 cadaques-11 cadaques-12 cadaques-13 cadaques-14 cadaques-16cadaques-15 cadaques-17 cadaques-18

Och efter att vi hade strosat runt bland alla vita hus, tagit en öl i en gränd och käkat smarrig pizza nere vid vattnet var det dags att ta bilen till nästa checkpoint på resan – Cap de Creus. Men eftersom att även detta ställe var helt fabulöst vackert får det sig ett eget inlägg. More to come med andra ord!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Amanda
  10 augusti 2016 at 15:32

  Du har alltid så himla fina klänningar på dig! Vart köper du alla? 🙂

 • Reply
  Lina
  9 september 2016 at 22:52

  Vad kul att se och läsa! Fantastiska bilder. Känns nästan som Kreta med allt det blåa vattnet mot de vitslammade fasaderna.
  Vad glad jag är att du kommenterade Sandras inlägg med det här så att jag hittade hit
  /Lina

 • Leave a Reply