Tredje-advents-chili-sin-carne


Känslan när man kommer hem från en isig, blöt och småruggig stallvistelse och en stor portion chili-sin-carne står på bordet! Nomnomnom säger jag bara! En maträtt som borde ätas mer ofta och som är värd betydligt mer cred. Idag avnjöts den med ett glas vatten men vill man lyxa till det tror jag att ett gött rödvin hade passat fint till. Grundreceptet kommer från svärmors receptbok, fast dagens Chili-sin-carne innehöll quorn i stället för majs och paprika. Två minst lika goda versioner av en riktig matklassiker! Dagens recept kommer här:

Ingredienser
1 gul lök
2 tsk rapsolja
300 g quornfärs
1 burk vita bönor i tomatsås
1 msk ketchup
2,5 dl krossade tomater
1 dl vatten
1 st grönsaksbuljongstärning
chilipulver, efter smak
salt, peppar

Så här gör man dårå
Skala, hacka löken och fräs den mjuk i olja tillsammans med quornfärsen. Tillsätt vita bönor i tomatsås, ketshup, krossade tomater, vatten och grönsaksbuljongstärninhen. Låt sjuda i ca 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och chilipulver. Ät tillsammans med några skivor grov baguette. Nomnom!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply