Trattkantarellsrecept mottages tacksamt!

Jag har varit till skogs och uj så skönt det är att andas skogsluft, speciellt nu när hösten är på intåg (idag var det ju sommar igen men ändå) och det doftar så där murrigt men ändå krispigt på nåt vis. Ja jag älskar verkligen att komma ut i skogen, gå över stock och sten, riva sig lite på grenarna och kanske hitta lite av den där åtråvärda svampen.

trattkantareller-1

Och det var precis det som hände idag. Jag, mor och Asta var ute för att leta svamp – ja kantareller egentligen och vi fann en hel del av den varan. Fast lägg till tratt framför kantareller så får ni fram det vi inkasserade mest av. För hittar en trattkantareller så hittar en oftast fler, många, multi.

trattkantareller-2

Så nu står jag här med ett helt gäng av trattisar och behöver tips på matrecept där en har just (just in case meaning) trattkantareller i. Pasta med trattisar är ju en klassiker, vilket vi åt till lunch för en stund sedan. Men sen då? Ge mig era bästa trattkantarellsrecept så blir jag enna glad. Samt mätt.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Annie - lättlagat vegokäk
  11 september 2016 at 19:47

  Åh vilket sammanträffande att jag la upp ett recept just (just in case meaning) precis idag!

  Vegansk kantarellpytt:
  https://vegokak.se/2016/09/11/manadens-grona-vegansk-kantarellpytt/

  Sen tror jag också att mina krispiga svamppuckar som rullar i panko kan funka med trattisar iställer för shiitake/champinjoner:

  https://vegokak.se/2016/03/20/vegansk-paskmat-vegokaks-lattlagade-buffe-del-23/

 • Reply
  Lina
  12 september 2016 at 07:23

  Åh vad härligt!
  Jag tycker att trattisar är bäst att torka så att jag sedan kan smula ner dem i grytor eller såser. Då behöver jag inte bestämma direkt vad jag ska laga heller 🙂

 • Reply
  sandra
  12 september 2016 at 09:22

  Torka dem så langar jag fram ett grymt recept på bloggen om någon vecka 😉

 • Reply
  Andrea
  14 september 2016 at 06:44

  Stek och ha dom på hemmagjord pizza, så gott! Eller i paj, eller gryta med sojagrädde, soja, lök och vinbärsgele! Serveras med ris, kokta ärtor och lingonsylt!

 • Leave a Reply