Tolv stycken midsomrar

Hörrni – idag är det ju midsommar och utanför skiner solen! Skoja min doja, kan det vara så att vi får en solig midsommar i år? Inget jag kommer satsa på kanske, då regn och blåst lite hör midsommar till. Men så länge det inte hällregnar är jag nöjd.

I år kommer midsommar firas i Mölnlycke, precis som förra året. Och vem vet, nästa år kanske midsommarafton firas här i det rosa huset? Det hade varit fint det. Få lite härliga minnen liksom. Appropå minnen, låt oss se hur min midsommarafton sett ut de senaste…ja tolv åren!

2017
Vi börjar med förra året, då vi var i Mölnlycke hos Andreas och Victoria. Det byggdes midsommarstång av sådant som fanns, det rockades ringar och dansades både runt stången samt inomhus när rusket blev för påträngande.

2016
Året innan var det en riktig midsommarhit som verkligen hade alla ingredienser för en idyllisk och somrig afton; grönska, smarrig mat, hästar (och världens minsta och sötaste ponnieföl!), blomsterplock, midsommarstångsdans, barnspring, selfies, fotbollskickande, trumpetande, jordgubbstårta, hundar, altanhäng, kattungesmys och ännu mer mat. Allt i goda vänners lag, i ett követ Alingsås/Bälinge/Björkekärr. Och vet ni, det föll knappt något regn alls.

2015
Vi firade i Lidköping och lupinerna stod i blom! Vi var ett stort gäng som dansade runt stången, åt gott, kastade stövel och kubb samt nattsuddade i tältet.

2014
Midsommarafton firades i Lilla Buvik och var en sådan idyllisk midsommar så jag vet inte vad! Havsutsikt, blomsterkransar, god mat, tokiga utflykter med golfbilen, lekar och dans.

2013
Denna år firades midsommar i lägenheten i Linné. Stort gäng som åt gott och hängde på Skansen Krona.

2012
Midsommar i Torslanda. Hundar, barn, mustascher, nattsudd och springmarscher.

2011
Detta året var vi vid kusten – Tullboden närmare bestämt. Klassiskt ätande avlöstes med promenader, kubb och nattsudd.

2010
Min och Davids första midsommar tillsammans som firades på hans innegård i Gårda. Det hade dukats upp till långbord, det spelades brännboll, det åts jordgubbstårta, det kördes limbo.

2009
Midsommar firades i min lägenhet i Majorna. Vi var ett gött gäng som huserade på mina 53 kvm. Det plockades blommor, vilades mellan maten och sen svartklubbades det vid Delsjön.

2008
Midsommar spenderades i Långedrag. Det badades, åts god mat, testades torrdräkter och socialiserades.

2007
Så här skrev jag på Bilddagboken:
För tredje året i rad firades midsommar på Orust. Detta år med mer regn än föregående år. Men därför inte tråkigare. Snapsen flödade. Maten åts. Sliringar gavs. Namnlekar avklarades. Singstar togs fram. Fucking Åmål likaså. Gånger två.

2006
Midsommarafton firades  på Orust, i det lilla torpet som mina föräldrar hyrde ett antal år. Vi var ett litet gäng som glömde pajen i ugnen, gjorde en midsommarstång och nattsuddade på klipporna.

Midsommarafton – så himla mycket fina minnen!
<3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply