The left over wrap

Rester is da shit. Ja att ta tillvara på maten tycker jag är en självklarhet – vare sig det gäller rester eller mat som har legat lite länge i kylskåpet. Och som vegetarian spelar det inte så stor roll att matens utgångsdatum har gått ut, så länge det inte luktar skumt. Tänker jag.

leftoverwrap

Så häromdagen fick det bli just (just in case meaning) rester till middag – jag kallar just den här rätten the left over wrap. Jag hade kvar lite av tofun efter denna maträtt och så fanns det lite annat bös kvar i kylskåpet; vitkål, svamp, morötter, färsk spenat och koriander samt några tortilla wraps i frysen. Och allt som läggs mellan något slags bröd blir ju oftast mumma, eller hur? Och tillvägagångssättet var ingen rocket science direkt, det gäller bara att få en bra balans mellan mjukt och krispigt samt få lite sting och smak i käket. Typ såhär:

Jag fräste på skivad svamp i lite hackad vitlök och sen i med tofubitarna som redan fått sin smaksättning rätten innan. Medans detta frästes på fick strimlad vitkål dra till sig i lite olja, sesamolja, en liten stänk soja, salt och peppar. Knåda vitkålen mjukt i ovan nämnda vätskor. Sen är det bara att portionera ut diverse grönsaker i uppvärmda wraps och vräka i sig. Tror att en chilimajonäs hade varit grädden på moset, men det får bli till nästa gång.

Hur jobbar ni med rester? Eller slängs maten så fort bäst-före-datumet passerat?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Ywonne
    1 september 2016 at 23:58

    Heeeeelt riktigt Helena!👍
    Bra för plånboken och miljön!! Ibland kan tom resterna vara godare dagen efter! Kram😘

  • Leave a Reply