Stenladan i Mölndal

Det har öppnat ett nytt café i Mölndal – Stenladan. Alltid kul när det händer något nytt i ens närområde samt att fika är gott. Så för några dagar sedan tog vi oss dit, för att spana in caféet samt fikautbudet.

Detta bådar gott tycker jag, rustik och mysig miljö.
Stenladan finns mitt i Kvarnbyn, där den legat de senaste hundra åren och har tidigare varit stall och bilverkstad. Men nu huserar den alltså café men även Handpappersbruket samt en liten inredningsbutik.

Här är jag.

Titta så härligt! Fika i solen, mitt mellan det rejäla stenhuset och alla odlingar.

Ägaren heter Anna Schönberg och hon öppnade caféet för bara någon månad sedan. Närproducerade råvaror och hantverk ligger i fokus och allting som säljs är inköpt med omtanke, även kaffebönorna. Bra eller hur!

Jag beställde morotskaka och islatte – mumma!

Efter fikat kan en ta igen sig i en av hängmattorna.

Eller bara chilla under trädkronorna en stund.

Här inne på den mysiga gården förbereds det även för en stadsodling i samarbete med Gunnebo Slott och Trädgård. Och så är det någon som impar med sina klippa-växt-kunskaper då det går att skåda både en snigel och andra buskdjur.

Efter att ha spatserat runt bland ägorna – samt fikat klart – tog vi oss hemåt igen. Himla fint att bo såpass nära, för hit kommer jag garanterat igen (Linda och Alice har redan bokat in en fikadejt här).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply