Somrig svamppasta med grönt och parmesan

Jep – hon har lagat mat igen!
Och måste nog säga att det blev riktigt smarrigt även denna gång. Kan inte förstå varför inte jag får göra kokböcker eller stå i tv och domdera. Jag är ju en mästerkock!

Nåväl, nog med skrytsamheter. Denna rätt inkluderar självklart mina två kärnvärden; enkelt och gott! För pasta, hallå så smarrigt! Och adderar en grädde, parmesan och goda grönsaker – ja då är ju succén ett faktum. Speciellt när rätten bara tar ca trettio minuter att slänga ihop. Om ens det.

Ingredienser till 2 personer

  • Pasta av valfri sort. Gärna någon som fångar upp såsen bra, typ snäckor.
  • 1 st lök
  • 100 g champinjoner
  • 1 näve sockerärtor
  • 1-2 st vitlöksklyfta
  • matlagningsgrädde
  • färskost smaksatt med kantarell
  • parmesan eller annat smakrik ost
  • persilja
  • citron
  • salt å peppar

Gör så här

Koka pastan enligt anvisning (eller gärna litelite kortare koktid) i riktigt saltat vatten. Under tiden hackar du lök och skivar champinjonerna. Stek i olja eller smör tills de börjar få färg. I med pressad vitlök samt sockerärtorna och låt allt bli mjukt men fortfarande krispigt. Klunka i grädde enligt eget tycke samt i med en näve riven parmesan och lite pressad citronjos. Rör även ner kantarellfärskosten. Låt koka/götta ihop sig en stund. Smaka av med salt och peppar och servera sedan med pasta! Toppa med persilja, mer parmesan samt lite flingsalt. Ät och njut!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply