Somrig färskpotatissallad med dill- och citronmarinerad halloumi

Kan inte fatta att jag inte gillade färskpotatis som liten. Min stackars mor fick köpa på sig en massa ”vanliga” potatisar för mig att äta under sommaren då det tillslut bara fanns färskpotatisar, som denna kräsna barnrumpa inte åt. Vilket nu känns totalt orimligt då färskpotatis är typ det bästa den svenska sommaren för med sig. Ja förutom bad, sommardofter, lupiner och jordgubbar då.

Så nu när det börjar bli sommar trenger denna kropp färskpotet! De senaste dagarna har jag maxat när det kommer till färskpotatis, nämligen ätit dessa små smakrika jordbullar tre dagar i rad. Och har nu en riktig favvo som jag måste delge er; en somrig färskpotatissallad med dill- och citronmarinerad halloumi. Ja ni hör ju, det bästa av det bästa tillsammans i en och samma rätt!

Färskpotatissalladen består av:

  • Färskpotatis
  • Sockerärtor
  • Rödlök
  • Rädisor
  • Färsk spenat

Och så enkelt att slänga ihop! Bara koka potatisarna och dela i mindre delar. Blanda sen ihop med skivad rödlök, skivad rädisa, delade sockerärtor och några nävar färsk spenat. Salta och peppra efter behag. Fräscht och krispigt!

Den dill- och citronmarinerade halloumin består av:

  • Halloumi
  • Citronsaft
  • Dill
  • Olivolja

Dela halloumin i två delar, går oftast att bara bryta isär den. Lägg i en påse tillsammans med lite olivolja, citronsaft av en halv citron samt dill. Låt götta sig i en halvtimme. Sen steker/grillar du halloumin. Spara marinaden, då den är göttig att droppa över osten sen.

Men finns det ingen sås?
Självklart. Gräddfil och gräslök har jag hört ska passa finfint ihop.

Alltså mumma, denna rätt är så god! Och kommer garanterad lagas fler gånger i sommar.

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    lovisa
    19 juni 2017 at 00:29

    alltså DILL – livets ört?! åtminstone under sommarn. älskar’n. förresten, perfekt recce för månadens gröna nu i juni – tema färskpotatis! annie på vegokäk har hand som det denna månad så in och länka där vetja <3

    • Reply
      Helly
      19 juni 2017 at 20:22

      Tack för tipset, har varit inne och länkat nu!
      Har lite hatkärlek för dill, men insett nu på äldre dar att det faktiskt är rätt så gött ju!

  • Reply
    Annie - lättlagat vegokäk
    25 juni 2017 at 14:54

    Alltså YES på att marinera halloumi i dill!!! Och helt perfekt med färskpotatis till. Tack för ett superhärligt bidrag <3

  • Lämna ett svar till lovisa Cancel Reply