Sommarkvällshäng – en klassiker och en doldis

Men hallå vad hände – det blev högsommarvärme big time! Vi snackar varmare än en vanlig svensk sommar. Och som jag gillar det. Tyvärr har jag inte semester förrän om en vecka, så jag har inte riktigt kunnat nyttja värmen till max. Läs; badat. Men – jag har njutit så mycket jag bara kan på kvällarna, då solen och värmen fortfarande är najs.

Så i onsdags, efter jobbet, åkte jag och Lovisa först en sväng till stallet där vi tog en promenad med en slö Battis. Isch för alla nedrans flugfän som bits och surrar. Och efter att ha handlat picknickmat och dryck masade vi oss upp för Skansen Krona för att sen ååhha och oohhaa över utsikt och av välmående. Alltså – svenska sommarn, du är allt bra go du!

skansenkrona-01

Kolla bara – utsikt!

skansenkrona-02

Och kolla – picknickgött!

skansenkrona-03

Bästa sällskapet aka Lovisa.

skansenkrona-4

Mer utsikt.
Och ne, vi var inte direkt ensamma om att avnjuta kvällssolens strålar uppe på Skansen Krona.

skansenkrona-05

Jag och spritzern.

skansenkrona-06

Det är nästan att en kan få en 360° vy där från picknickfilten.

skansenkrona-07

Men bara nästan, för bakom oss tornade ju självaste Skansen Krona upp. Inte lätt att se över eller runt den. När solen tillsist försvann bakom träden släntrade vi neråt igen, förbi Järntorget och hamnade här…

skansenkrona-08

… på Järnvågen. Kanske sommarens nya favoritplats.

skansenkrona-09

De har rivit ett hus och nu är det i full gång att ta tillbaka platsen till invånarna – det sågades och byggdes och såddes. Och överallt fanns det sittplatser och bord för folk att hänga vid.

skansenkrona-10

Vi hamnade här, på en träbänk.

skansenkrona-11

Utsikten var det inget fel på, luftballonger och klassiska Göteborgsmotiv. Riktigt riktigt tråkigt att denna klassiska vy kommer försvinna.

skansenkrona-12

Mmmm, kvällssol!

skansenkrona-13

Tillslut försvann solen även här och jag blev så arg att jag bonkade plåt.

skansenkrona-14

Ne då, jag öppnade bara en flaska cider. En flaska riktigt ogod cider, som inte ens smakade gott med lite spritzerfeeling. Men eh, kvarglömd från en fest så vad gör väl det om hundra år.

skansenkrona-15

Men alla sommarkvällar har ett slut och kylan kryper närmare. Dags att bege sig hem och spana uppåt Skansen Krona som i stället för sol hade en måne som ljuskälla. Tack och godnatt!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    ISA
    4 juli 2015 at 18:15

    det där såg ut som ett ypperligt sätt att utnyttja sommarkvällen på! kan säga att det inte blivit bad här ändå, trots lediga dagar 😉

  • Leave a Reply