Snö, vänner och katten i lådan

Det är nåt med att vakna upp till snö. Vinkla upp persiennerna och se allt det vita utanför. Det lilla barnet inom en jublar, speciellt då det är lördag och inte vardag = inte lika mycket kaos. Och denna helg har det verkligen snöat, i mängder! Så denna lilla fjuttsnö ni kan se på bilden ovan, ja den har nu fått sällskap av en massa mer snöflings. Men detta var från i lördags, en lördag som först var helt obokad men som jag sen maxade med att träffa massa fina människor.

Jag startade med att åka in till mina gamla hoods, Linné och Järntorget.

Där mötte jag upp min gamla pluggkompis Malin, som tagit sig ända till Göteborg från Sundborn, nära Falun. Vi hade inte sett på år å dar och passade på att ses nu när hon var nere för en 40-årsfest. Hon föreslog lunch på Saluhallen Briggen, som ligger en stenkast från min gamla lägenhet, men som jag aldrig tidigare besökt. Jisses, sex år i lägenheten på Tredje Lång men aldrig ett besök i saluhallen? Riktigt dåligt. Speciellt då det finns en massa trevliga små matställen att njuta av.

Vi slog oss ner på Vietnamhaket och åt en riktig smarrig nudelsallad. Hej koriander, hej chili och hej gott!

Spanade sen in den gamla lägenheten på sjunde våning. Tänk att det är ett år sedan vi flyttade därifrån nu.

Knatade framåt i snön.

För att komma ner till älven och alla kranar. Jag var bara tvungen att säga hej till min göteborska gamla utsikt.

Hej från mig – nu ettårig mölndalsbo. Men alltid med ett hjärta som klappar för Göteborg.

Nästa stopp var Kållered där det vankades minikalas för Alice. Klart tösabita ska ha paket – fyra år gammal nu!

Kläder i det ena paketet och färgglada ringar i det andra. Succé!

Presentlådan gjorde även succé för katten Kurre.

Alla vet ju att katter älskar lådor. Stora som små.

Gullunge!

Efter att ha gofikat, tjötat barnsnack, lekt i källaren samt fått med en påse bebisstuff klämtade klockan miljöombyte. Ja jag hade bjudit in mig till middag i Partille serrni.

Hos dessa tre – Kalle, Cecilia och Bruno.

Vi smaskade i oss falafel i pita och njöt av sommarens äpplemust. Samt snackade bebis, elräkningar, föräldrarledighet och hus. Lite skillnad på samtalsämnen mot för tio år sedan kanske. Men så är en ju över trettiofem med. Är jag vuxen nu?

Vuxen eller inte – detta var en oerhört fin lördag som bjöd på massa fint vänhäng och avslutades i soffan tillsammans med David, en sparkande bebis och finalen av Escape at Dannemora. Behövs inte så mycket mer!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply