Rostad paprikasoppa med frasiga libabrödsflan och cashewhack

paprikasoppa-1

Wohoo – jag har lagat mat! En värmande paprikasoppa med smarriga tillbehör såsom cashewhack och frasiga libabrödsflan. Ja ni hör ju, smaklöksänglarna sjunger i kör!

Eller vänta lite nu, jag köpte visst en färdig tetrasoppa på Ica, som värmdes på lite snabbt i en kastrull. Meeeen, det är inte alltid tipset är ett recept utan i detta fall hur en kan ta en färdigköpt rätt och piffa till den till smarrighet grande.

paprikasoppa-3

I detta fall är det den grovhackade cashewnöten som strös över soppan samt de frasiga libabrödsflanen som lyfter köpesoppan väsentligt. Och libafraset är verkligen en favorit, enkelt och gott ni vet! Bara att pensla lite olivolja på ett libabröd, strö över sesamfrön och flingsalt, slicea brödet i några flanstripes och sen in i ugnen 180 grader i ca fem minuter. Håll koll så det inte bränns. Sen är det bara att slurpa och smaska på!

Och det bästa är att detta frasiga libaflan passar ypperligt till diverse soppor – köpesoppa som egenkomponerad. Bra eller hur?!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Emelie
    14 februari 2017 at 20:41

    Men guu va gott det såg ut med cashewnötter i soppan?? Älskar libabröd också, men aldrig provat att göra flarn! Smart!

  • Leave a Reply