Rostad blomkålssoppa

blomkalssoppa-1 blomkalssoppa-2

Höst är ju lika med soppor. Hurra! Enkelt att tillaga och väldigt gott att äta. Hurra igen! Jag startade höstens soppor med en rostad blomkålssoppa, då jag sett en hel del blomkålssoppsrecept florera på nätet och aldrig lagat det innan. Sagt och gjort – bara att testa!

Skär ett blomkålshuvud i stora ”skivor” och lägg på lätt oljad plåt. Lägg dit en halv vitlök med skalen på och rosta i ugn på 225 grader tills blomkålen fått färg och blivit mjuk. Under tiden kokar du två potatisar skurna i bitar i en liter grönsaksbuljong. När potatisen är mjuk, lägg den rostade blomkålen i kastrullen och mixa till en slät soppa. Skala den rostade vitlöken, och mixa ner klyftorna i soppan. Mycket vitlök kan tyckas, men när den är rostad så blir den mild och fin i smaken. Nomnom! Späd med ca 1 dl grädde och smaka av med salt och peppar. Jag testade att toppa med stekta bitar av bröd och solrosfrön enligt receptet jag följde men gillade inte riktigt läget så när lunchlådan skulle ätas toppade jag med parmesan i stället. Mycket bättre!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply