Ridsporten hjälper

ridsportenhjalper

Människor på flykt behöver vår hjälp!

Ja det kan inte ha undgått någon den flyktingkatastrof som utspelar sig här och nu – alldeles alldeles nära. Och det är hög tid att göra det enklaste av saker – visa medmänsklighet för de mest behövande, nämligen de hundratusentals människor som är på flykt från fruktansvärda förhållanden. Och det börjar äntligen hända nåt i vårt just (just in case meaning) nu dystra SD-land – folk samlar in kläder och förnödenheter, det hurras för nyanlända och folk hyr till och med minibussar för att åka ner och hjälpa till i Österrike (Hejja Karin, Ted och Majsa!). 

Men det finns fler sätt att hjälpa – sätt som bara är några knapptryck bort. Jag tänker på alla de fantastiska insamlingarna som sker; Röda Korset, UNICEF och så UNHCR, FN:s flyktingorgan. Mina vänner Åsa och Lisa har dragit igång utmaningen ”Ridsporten hjälper” där pengarna ska gå till just UNHCR.

Den 20 september kommer de – Åsa och Lisa – stå på varsin ridbana i Alingsås och hålla ridlektioner. Intäkterna kommer oavkortat gå till Sverige för UNHCR och deras arbete för att hjälpa flyktingarna på Medelhavet. De utmanar i sin tur sina ridlärar- och tränarkollegor att under en dag göra det samma –  att arbeta och samla in pengar för att kunna hjälpa dessa människor. Hur jävla bra som helst ju!

Läs mer på deras Facebook-sida eller deras webbsida
Läs intervjun på Hippson

Sprid gärna detta vidare!

Och självklart tackade jag ja när de frågade mig om jag ville ta fram en logotyp för just Ridsporten hjälper. Det är väl det minsta jag kan göra. Ja förutom att donera pengar då, vilket jag precis gjort. Gör det du med – tillsammans kan vi göra skillnad.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply