Rabarberpaj med vaniljsås

rabarberpaj-01

Sorry för brusiga bilder, men kvällen var sen och hungern efter rabarberpaj var för stor för att skjuta upp bakandet till en annan dag. Och skoja min doja så gott det blev! Rabarberna fick jag av Viktoria – egenodlade från Mölnlycke – tack å bock! Förresten, när jag var liten var jag sämst på att uppskatta mors rabarber som vi hade vid radhuset på Kvarnbacken. Klassikern Nyplockad rabarber med strösocker blev mest bara Strösocker för den lilla rultiga Helena. Nåväl, det är tur att en kommer till insikt nån gång.

Så har ni en stund över, ett halvt kilo rabarber och en ugn – testa detta smarriga recept! Ja självklart behöver ni även lite andra ingredienser, men jag anser ändå att rabarberna har huvudrollen här.

rabarberpaj-02

Skär rabarberna i skivor och sätt ugnen på 220 grader.

rabarberpaj-03

Blanda rabarber, 12 msk potatismjöl, 1 tsk malen kanel och 4 msk strösocker i en ugnssäker form.

rabarberpaj-04

Gör sedan smuldegen; blanda 1 12 dl havregryn, 1 12 dl vetemjöl och 12 dl strösocker i en bunke.

rabarberpaj-05

Lägg i smöret (125 g), skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.

rabarberpaj-06

Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

rabarberpaj-07

Servera med vaniljsås. Nominom!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    ISA
    25 september 2015 at 19:28

    GIVE MEEE! nybakat alltså.. <3

  • Leave a Reply