Pastapesto

pastapesto-1

Jag har haft pastadille den senaste tiden. Ge mig pasta, gräddig sås och parmesan – tack!

Eller annan random pastarätt med random ost. Som till exempel den klassiska kombinationen pasta och pesto. Som blir extra smarrig om en adderar champinjoner, hyvlad morot, lök, vitlök, smulade fetaost och färsk basilika. Och så självklart den gräddiga pestosåsen. Mumma!

pastapesto-2

Just pasta går ju att kombinera och addera i all oändlighet. Och därför kanske den enklaste ingrediensen för att göra…god mat. Men för att reda ut eventuella frågetecken så har jag i maträtten ovan – pastapesto för två – dessa ingredienser:

1 st gul lök
100 g champinjoner
1 st morot
2 st vitlöksklyftor
1,5 dl grädde
3 msk färdig pesto
100 g fetaost
salt, peppar
färsk basilika

Koka pastan enligt anvisning. Hacka lök och svamp. Hyvla moroten. Pressa vitlök. Ner i stekpanna med smör eller olja. Fräs på, sen i med pesto å grädde och smaka av med salt o peppar. Låt puttra en stund, så grädden göttar till sig. Sen är det bara att blanda ihop pasta och pestoröran. Smula över fetaost, flingsalt samt färsk basilika. Ät!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply