Otto 6 månader

Stoppa tiden – när blev det här pysen ett halvt år? Ett halvt år!

Tick tack och helt plötsligt så börjar han väl skolan. Eller flyttar hemifrån. Nu kanske jag tar i, han är ju faktiskt bara sex månader, även om det känns som han har funnits en livstid. Eller ja, han har ju funnits i hela sin livstid. Det är bra jobbat det!

Så hurra för Otto – 6 månader idag!

Han verkar bli lång som sin far och är nu uppe i 69 centimeter. Han har nog även passerat 8-kilostrecket, då han vägde 7950 g för några dagar sedan. Följer fortfarande sin kurva alldeles utmärkt.

Han får alltid något drömskt i blicken så fort det tas fram mat i hans närhet. Hans mat eller vår mat. Mat som mat, bara han får smaka. För nu äts det som bara den. Grönsakspuréerna har nu sakteliga bytts ut mot vuxenmat, dock mixad sådan. Och än så länge så går allt ner. Det är bara gapa och svälj. Och gärna gapskrika lite efter mer.

Händerna är fortfarande favoriten, men han har nu även upptäckt sina fötter. Det är väldigt intressant att pilla på tårna och sen dunka ner benen i golvet. För att sen upprepa, om och om igen. Han går just (just in case meaning) nu under smeknamnet Bananen eller Ostbågen, då han böjsträcker sig efter leksaker och annat i hans närhet. Det där med att rulla görs bara ibland och då främst från mage till rygg. Han har även upptäckt att det är spännande att stå i knät – då perspektivet på världen ändras.

Världen är rolig att upptäcka men även skrämmande och ibland vaknar han (och vi) av mardrömsskrik och gråt. Oftast somnar han om snabbt men ibland behövs det tröstas och tröstätas för att komma till ro igen.

Men allra oftast är han sådan här – nöjd och glad.
Ja han är en fröjd att hänga med!

Men han börjar bli lite reserverad mot andra människor.
Mamma är liksom bäst.

Och han kan prata, typ. När han blir ledsen så kommer det mamamamamama. Jag tyder det som att han säger mamma. Eller hur!

Som sagt, händerna är fortfarande favoriten.

Och det ska pillas med allt.

Pillas, upptäcka och kanske tugga på.

Älskade Otto – ingen är väl som du!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mamma Marie
    20 oktober 2019 at 10:22

    Älskade lilla barnbarn ❤️💜💛🧡💙💚🥰.

  • Leave a Reply