Otto 5 månader

Men titta vem som är fem månader idag!

Hurra för Otto och hurra för att han växer så det knakar. Ja han blir både tyngre/längre men även växer han som person. Nya egenskaper och egenheter mest hela tiden. Det är så fint att få följa hans framsteg!

Att skratta är nog hans favoritsysselsättning. Nu är det riktiga skratt som fyller huset men han har även lärt sig att ta till de där fejkskratten när det behövs. Samt att ibland inte veta om det ska skrattas eller gråtas när tröttheten blir för stor.

Men han har i stort sett alltid ett leende på läpparna, den lilla pysen.

Växer ja, det gör han. Han är numera 66,5 cm lång och väger 7480 g. Följer sin kurva och äter som en häst. För nu är det inte bara mjölk som gäller – ne nu smaskas det puréer hit och dit till Ottos stora glädje. Mat är såå gott! Och helst ska det kletas över hela ansiktet. Fingrar och händer ska upptäcka allt, även mat. Favoriten är majs- och sötpotatispuré som försvinner ner i rask takt.

Även om händerna nog tar förstaplatsen att smaska på. Hela tiden ska de in i munnen eller tittas på. Napp funkar inte och ibland är det bara mammas fingrar som funkar att tugga på. Ja riktigt tugga på. Tur att tänderna inte kommit än. Aj.

Förutom att skratta och att äta så pratas det en hel del. Gurglande ljud. Rosslande ljud. Skrik. Mummel. Han gillar att ha dialoger, även om ingen av oss riktigt vet vad den andra pratar om.

Sömnen då? Ja den är nästan för bra för att vara sann. Knappt en vågar yttra sig om den. För han brukar sova från 9 till 7 varje kväll. Visst, ibland blir det nån nattmatning och ibland kanske han vaknar vid 6-tiden. Men oftast så drar han till med 10-11 timmars sömn utan uppvak. Jag tackar och tar emot så länge det varar!

Att ligga på magen är numera inte fullt så fruktansvärt och snart är lugnet slut här hemma, för det börjar krälas så sakteliga. Inga rullningar än eller en självsittande bebis, men det dröjer nog inte länge!

Älskade Otto – hurra för dig och dina egenheter!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mamma/mormor Marie
    19 september 2019 at 19:38

    Älskade lilla barnbarn ❤️. Du är bara alldeles helt underbar 😘🥰.

  • Leave a Reply