Nittiotalsfamiljen

familjen-bergander

Åh du ljuva nittiotal med mustasch, pufftröja, mönstrade klänningar samt diadem. Åh du fina familjeporträtt som visar en hel och lycklig familj. Älskade Berganders.

Till mammas sextioårsdag valde jag att fixa en nästintill omöjlig present – att få till ett nytt familjeporträtt. För det är något som grämer mig, att vi inte har någon bild på alla oss fyra i vuxen ålder; jag, syrran, mamma och pappa. Och nu är det ju försent – även om Johanna alltid är med oss så är det omöjligt att få till ett nytt familjeporträtt. Eller?

Det är här den superbegåvade illustratören Anna Ileby kommer in i bilden. Jag har länge gillat hennes fantastiska porträtt av kända och okända människor, så en idé föddes – skulle det inte vara möjligt att bygga ihop ett familjeporträtt av fotografier på oss fyra? Och skulle inte detta vara typ världens bästa sextioårspresent till världens bästa mor?

Sagt och gjort. Jag har fått följa Annas arbete med att först ta fram skisser på oss fyra + Asta som självklart fick vara med. När dessa var godkända färglade hon oss och under Madeira-resan fick jag mail med statusuppdateringar kring teckningen. Igår – när mor fyllde år – blev teckningen klar och nu väntar jag på att få den hemskickad. Ska bli så fint att se!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nana
  29 april 2015 at 00:50

  Så spännande, fin ide! Hoppas hon blir glad!

 • Reply
  Anna María
  3 maj 2015 at 18:44

  Vilken himla fin idé och present! Hoppas hon blir glad.

 • Leave a Reply