Midsommar 10×4

Whoha – idag är det ju midsommarafton! Vi ska om en stund styra bilen mot Alingsås där det ska midsommarfiras med kära vänner och god mat. Hoppas att vädret är med oss, utanför fönstret här i Göteborg är det gråttgråttgrått. Fast så länge det inte ösregnar är det väl ändå ok.

Älskar ju det där med minnen, så låt oss se hur min midsommar har sett ut genom åren. Vi börjar för 10 år sedan – hejudanamig så längesen!

midsommar-2006

2006

Midsommarafton firades  på Orust, i det lilla torpet som mina föräldrar hyrde ett antal år. Vi var ett litet gäng som glömde pajen i ugnen, gjorde en midsommarstång och nattsuddade på klipporna.

midsommar-2007

2007

Så här skrev jag på Bilddagboken:
För tredje året i rad firades midsommar på Orust. Detta år med mer regn än föregående år. Men därför inte tråkigare. Snapsen flödade. Maten åts. Sliringar gavs. Namnlekar avklarades. Singstar togs fram. Fucking Åmål likaså. Gånger två.

midsommar-2008

2008

Midsommar spenderades i Långedrag. Det badades, åts god mat, testades torrdräkter och socialiserades.

midsommar-2009

2009

Midsommar firades i min lägenhet i Majorna. Vi var ett gött gäng som huserade på mina 53 kvm. Det plockades blommor, vilades mellan maten och sen svartklubbades det vid Delsjön.

midsommar-2010

2010

Min och Davids första midsommar tillsammans som firades på hans innegård i Gårda. Det hade dukats upp till långbord, det spelades brännboll, det åts jordgubbstårta, det kördes limbo.

midsommar-2011

2011

Detta året var vi vid kusten – Tullboden närmare bestämt. Klassiskt ätande avlöstes med promenader, kubb och nattsudd.

midsommar-2012

2012

Tillbaka till Göteborg och Torslanda. Hundar, barn, mustascher, nattsudd och springmarscher.

midsommar-2013

2013

Ännu en lägenhetsmidsommar – denna gång i lägenheten i Linné. Stort gäng som åt gott och hängde på Skansen Krona.

midsommar-2014

2014

Midsommarafton firades i Lilla Buvik och var en sådan idyllisk midsommar så jag vet inte vad! Havsutsikt, blomsterkransar, god mat, tokiga utflykter med golfbilen, lekar och dans.

midsommar-2015

2015

Förra året var vi i Lidköping och lupinerna stod i blom! Vi var ett stort gäng som dansade runt stången, åt gott, kastade stövel och kubb samt nattsuddade i tältet.

Och jag tror bestämt att 2016 års firande kommer bli minst lika bra! Hoppas ni alla får en fin dag, med kanskekanske lite sol och med massa god mat och gött häng!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply