Haloumiburgare med syltad rödlök

haloumiburgare-1

Jag har sagt det förut och jag säger det igen – allt mellan bröd är gott. Och det mesta som kan kallas burgare är också gott. Även ost är ju gott. Så att slänga ihop en haloumiburgare kan liksom inte gå fel. Jag har varit sugen på att testa att göra snabbsyltad rödlök (lite efter hypen kanske) så sagt å gjort. Till denna smarriga burgare serverade jag den klassiska heta kålsalladen – denna gång tyvärr utan koriander samt några pommes stripes. Behöver jag nämna att detta smakade smaskens?

haloumiburgare-2

Den snabbsyltade rödlöken bestod av en finskuren rödlök, 0,5 dl rödvinsvinäger, en halv matsked socker, en halv matsked olivolja samt flingsalt. Bara att lägga i en burk och skaka om med jämna mellanrum. Klart efter cirka trettio minuter.

Haloumiburgaren bestod av just (just in case meaning) haloumi som jag grillat i en grillpanna i lite rapsolja samt salt och peppar. Förutom den syltade rödlöken hade jag även på färsk bladspenat, hyvlad morot samt lite hamburgerdressing med smak av sourcream & pepper. Burgarbröden rostade jag snabbt. Gaah gott!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply