Halloumi- och sötpotatisburgare
med morots- och sötpotatischips

halloumisotpotatisburgare

En maträtt som alltid funkar är burgaren. Och det bästa med just (just in case meaning) burgare är ju att den går ju att variera och kombinera i all oändlighet, både gällande själva burgaren i sig och sen när det kommer till tillbehör. Perfekta maträtten med andra ord. Eller hur!

Häromdagen ramlade jag över ett burgarrecept som jag bara var tvungen att testa. Det var på Sandras blogg jag hittade receptet på en halloumi- och sötpotatisburgare och det låter ju verkligen hur gött som helst! Och enkelt var det med, bara riva halloumi och sötpotatis (urvattnad) samt blanda med ägg och salt å peppar. Forma till biffar och stek gyllenbruna. Jag hade nog i för mycket ägg i förhållande till resterande ingredienser så de smakade just lite för mycket ägg. Men annars, tiptop! Och med övriga tillbehör blev det riktig smarrigt. Mellan de lättrostade briochebröden hade jag även snabbpickad rödlök, ruccula, BBQ-sås samt gurka. Dagen innan hade jag gjort en liknande variant men med smörstekt rödkål. Smarr.

Något som verkligen höjde denna rätt var grönsakschipsen jag gjorde – denna gång på sötpotatis och morot. Ja jag friterade helt enkelt tunna skivor av ovan nämnda grönsaker i en kastrull med ca 2 cm raspolja som är ca 180 grader. Detta tar dock sin lilla tid, då en inte kan ösa i hur mycket grönsaksskivor som helst, men oj så gott det blir! Me recommend!

morotschips sotpotatischips

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply