Grön curry med tzai-spett

Dags för mat – hurra!
Denna gång kurrade magen efter thai-gryta så då ska väl inte jag vara den som säger emot – så till middag fick det bli en grön curry med ris, cashewnötter och tzaispett. Inget krångligt, bara gott! Så, let’s do this, let’s bring the ”recept” ut i det öppna:

Ingredienser

  • Ris
  • Tzai
  • Grön curry i behändig färdigblandad kryddpåse
  • Kokosmjölk, en burk
  • Grönsaker en gillar. I detta fall; paprika, morot och purjolök samt lite gamla spenatrester
  • Cashewnötter för överströssling
  • Livets sås – sriracha

Saken är biff:

Koka riset enligt anvisning. Fräs på de hackade/strimlade grönsakerna i random olja/smör. Pudra över den gröna currykryddan, i med kokosmjölken, rör om och koka upp. Under tiden steker du på tzaibitarna i göttiga kryddor – typ salt, peppar samt kanske lite vitlök och ingefära? Servera sedan allt i en skål. Strössla över cashew, stänk över lite sriracha och du är en god måltid att smarra på!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply