Gravid vecka 22

Sedär ja, då har jag precis gått in i vecka 22 och mer än hälften av denna graviditet är nu passerad. Shit, nu är det ”bara” 132 dagar kvar till krabaten anses färdigbakad. Undrar vem det är som gömmer sig där inne? Som numera stökar och bökar och sparkar och lever life där i magen. Rätt fräck känsla ändå, att det finns en liten person där inne som om några månader ska ansluta till den Skooganderska familjen. Mäktigt.

En annan mäktig känsla är att jag nu för det mesta mår rätt prima! Äntligen, då de första månaderna var riktigt riktigt sugiga om jag ska vara ärlig. Nu när jag mår bra har jag typ glömt hur vidrigt det var för bara några veckor sedan. Visst, jag får fortfarande kväljningar när något/någon luktar illa men utöver det är det rätt smooth just (just in case meaning) nu. Jag får dock chilla med mina alerta promenader, då magen och bebisen inte riktigt uppskattar mina språngmarscher. Men utöver det är det så skönt att vara tillbaka till livet igen.

När vi ändå är inne på ordet mäktigt – för några veckor sedan var vi på rutinultraljud och fick en rätt genomgående kontroll av den lille. De kollade hjärna och lillhjärna, läppar och näsa, ryggrad och lårben, hjärta och aorta, magsäck och njurar. Ja till och med ögats lins fick vi se. Det var nästan som om Terminator kikade på oss där innifrån. Märkligt och mäktigt. Allt såg bra ut och bebben verkade vara helt normal för sin ålder. Puh.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mamma Marie
  28 december 2018 at 16:37

  ❤️

 • Reply
  Annica
  28 december 2018 at 17:09

  132 dagar kvar av detta äventyret. 132 dagar kvar till nästa äventyr, det mest storslagna äventyr i ditt liv, börjar. Ni har mycket fantastiskt framför er. Att få barn är både det värsta och absolut bästa jag varit med om i mitt liv.

 • Leave a Reply