Gothenburg Horse Show 2018

Dags för hästfest!
Ja det är verkligen en tradition att besöka hästfesten Gothenburg Horse Show, jag har väl varit där varje år sedan jag gick på ridskola. Nu för tiden är det kanske mindre nosluddsköp och mer vip-häng som gäller. Och som oftast har jag med mig min vän Åsa. Så även i år. Hejhej Åsa vid lunchbordet.

Efter lunch och lite catching up tog vi oss ut i arenan där FEI World Cup™ Dressage Freestyle gick av stapeln. Men först lite kärleksförklaringar till Christian Olsson och hans fantastiska referat via Radiosporten. ”Du är bäst”. Inte hans referat, utan Åsas.

Sen fick vi se stundtals magisk dressyr – som Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy.

De är verkligen ett så härligt ekipage att se. Avspända och i total harmoni.
Precis så som dressyr och ridning ska vara.

Passade även på att smaska i oss lite Sura S och choklad. Är det vip så är det.

Sist ut var Patrik Kittel på Delaunay som skötte sig utmärkt och hamnade på en fin tredjeplats i denna deltävling. Men de leder faktiskt världscupens västeuropeiska liga. Hejja hejja!

Det blev en dansk vinst – och Cathrine och Cassidy tog hem det på hela 88.2 %.

Hurra!

Efter dressyren var det dags för en clinic med paradressyrryttaren Felicia Grimmenhag med hästen Tarot E och Patrik Kittel. Väldigt inspirerande att se en ryttare utan ben bemästra att få en – till dagen lite spänd – häst att ta sig ann denna stora arena. Ingen lätt miljö direkt, varken för häst och ryttare.

Sen var våra timmar i Scandinavium över. Åsa shoppade en finfin tävlingshjälm medan jag inte shoppade något utan mest njöt av hästfest och vänhäng. Sånt kan en inte få för mycket av!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply