Genom äng och skog, förbi slott och över stock

junibattis-01

Äntligen hästdag igen! Ja helt klart de bästa dagarna på hela veckan. Speciellt nu när det går att rida ute varje dag oavsett väder – för lite blåst eller sommarregn stoppar inte mig och Battisen. Även om vi helst kanske föredrar ljummen kvällssol framför hällregn. Idag var en sådan kväll. Lagom varmt, lite blåst för att hålla de värsta knotten på avstånd och en sol som ömsom sken och ömsom gick i moln. En helt vanlig svensk sommardag med andra ord.

junibattis-02 junibattis-03

Vi flanerade först en sväng i skogen. Spanade på golfare och lyssnade på fågelkvitter. Det ena mer rofyllt än det andra.

junibattis-04

Vi tog oss sen tillbaka till slottsmarkerna.

junibattis-05

Dagens ridpass blev lite annorlunda än vanligt. Fem bommar plockades fram – tre fick agera travbommar och två fick agera galoppbommar på volt.

junibattis-06

Innan vi kunde sätta igång fick vi sällskap av stallkatten Hallon som var mer sällskapssjuk än vanligt. Efter att ha hälsat på Battis la hon sig i gräset bredvid ridbanan för att spana i dagens ridpass.

junibattis-07

Battis tyckte det var roligt med bommar och taggade till efter några varv/omgångar i trav och galopp.

junibattis-08

”Varför står vi här och sölar när vi kan galoppera, kom igen nu – sluta fota, börja rida kvinna!”
Battis 17 år

Ja det är verkligen inget fel på omgivningarna runt ridbanan och stallet. Grönskande träd, en damm och så det där rosa slotten. Flott är kanske rätt ord. På söndag ska jag dit igen och jag längtar redan. Jag häst ni vet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply