Gais Humorgala


Det var Håkan Hellström som var en av överraskningarna på Gais Humorgala! Hela Konserthuset ställde sig upp och taken lyfte nästan av alla visslingar, klapp och ja…typ skrik. Tomas von Brömssen gästsjöng ju Försent för Edelweiss på Håkans konsert i Slottsskogen förrförra året och i måndags var det alltså Håkan som gästsjöng. Han sjöng även Valborg. Rätt passande när mer eller mindre alla i publiken är gaisare.

Änglarna har åkt på pisk
Gårdarna är grönsvarta
Och i Azalea kan man inte ungdå att bli kär
Där går en som svär att allt du gör är gott
Ja, jag är din
Om du vill ha en idiot lägg din hand i min
Lägg din hand i min

Nåväl. Förutom att Håkan gjorde succé så blev även Humorgalan en succé, tror det var nästintill slutsålt och eftersom alla medverkande ställde upp gratis kom det in en del i Gais kassa. Välbehövligt. Det ryktas om att det ska bli en musikgala till våren. Tror Håkan även ska vara med då. Såklart.

Bäst efter Håkan var enligt min mening Per Andersson. Hans allsång De’ la GAIS och hans Kuk i peruk var rätt underhållande.

Utöver detta var det en blandad kompott. Claes och Peter öste på. Inte en lugn och tyst stund. Tyvärr inga kvinnor på scen förutom Annika Andersson som gjorde ett gästspel tillsammans med Per. Lite synd.

Min far var mer än nöjd över måndagsfestligheterna. Han fick till och med sig en gaiströjprydd-Frank-Zappa-plansch med sig hem. Tydligen ska min mor och hennes bror ha varit på just (just in case meaning) den konserten i Konserthuset 1974. Lite fint sådär.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply