Dream of horses

Förhoppningar och regnbågar


I morgon åker jag, David, mor och far till Stockholm! Vi ska åka tåg och jag ser verkligen fram mot detta då jag inte åkt tåg på evigheter. Se världen swoscha förbi utanför. Kanske se en ko. Kanske se en sjö. Och som grädde på moset; Första klass, x2000, ajjemän! Och vi kommer inte hem förrän på söndag, living da långhelgslife för tillfället! Så hit me med era bästa Stockholmstips! Restauranger, upplevelser, affärer, pubar/barer osv osv.

– 9 kommentarer –

 • unga fröken karlssons Esteterier skriver 16 maj 2012 KL 09:48

  Åh, vilken lyx! Älskar att åka tåg, så mycket fint man hinner vila ögonen på.

  Svara
 • Annica skriver 16 maj 2012 KL 09:58

  Kitty har åkt tåg 2 ggr, 1:a klass på x2000 (till Stockholm och tillbaka), gick asbra. Men på hemvägen så kräktes hon ner ett helt säte! ^^

  Svara
  • Helly skriver 16 maj 2012 KL 10:05

   Då ska jag försöka att INTE göra som Kitty på vägen hem då. Bra tips, tack! 😉

   Svara
 • Åsa - Hästeriet skriver 16 maj 2012 KL 10:35

  Glöm inte att vinka i Lagmansholm!

  Svara
 • anna. skriver 16 maj 2012 KL 10:42

  jag älskar stockholm! hoppas att du får det jättebra.

  mitt favortcafé är copacabana som ligger vid hornstull. hela söder är fullt av mysiga second handaffärer, jag tycker att dom allra bästa ligger runt zinken och mariatorget.

  Svara
 • Mia skriver 16 maj 2012 KL 19:44

  Åh Hermans på Söder måste ni gå till om ni gillar vegetarisk mat. Dom har en himmelsk buffé (kostar typ 195 spänn men det är värt det jag lovar). Utsikten kan man inte klaga på där heller 😉
  Förutom Söder (som precis som Anna säger är fullt av mysiga caféer och butiker, och gamla hus!) är Djurgården min favorit. Dit kan man ta spårvagn vettja, så man känner sig nästan hemma…;)
  Observatorielunden längst upp på Drottninggatan är också fint, där har man fin utsikt och så finns det ett café där. Och så passerar man Beyond Retro på vägen…:)

  Och fotografiska (också på Söder) om du inte varit där, det är oftast jättebra utställningar där.

  Nu ska jag sluta, haha. Jag gillar Stockholm! Ha en toppenfin helg!

  Svara
 • Sarah skriver 17 maj 2012 KL 10:33

  Åh, välkommen! Mitt bästa tips är att hänga på Söder. Det är de bästa kvarteren. Bröderna Olsson har sjukt bra mat och stämning. A la crepe på Katarina Bangata är också en riktig favorit, men boka bord – det är pyttelitet!

  Hoppas ni får en toppenhelg!

  Svara
 • Lisa skriver 17 maj 2012 KL 22:16

  Beijing8! Asgoda dumplings och nice miljö. Ligger en restaurang på Kocksgatan på Söder och en långt upp på Drottninggatan :)

  Svara
 • aliciasivert skriver 21 maj 2012 KL 12:22

  Åh, nu är jag förstås ute i alldeles för sen tid, men jag måste ge ett förebyggande tips inför nästa besök. Vete-katten på Kungsgatan. Allt deras fikabröd är gott, miljön är bäst och man kan äta buffé på scones med fem olika sorters hemkokt sylt och lemon curd och grädde och färskost och kaffe eller te och snittar och minimuffins. Det är det bästa bästa.

  Svara

– Lämna en kommentar –