Får jag feeling, julfeeling?


Oj vad det ska julpysslas idag efter jobbet. Och oj vad jag försöker att embraca julen, känna julpepp och bara gotta ner mig i julmys. Vi får se hur det går, jag är själv inte helt övertygad att det kommer gå vägen.

Ja jag har väl kanske ett halvkomplicerat förhållande till julen. När jag var yngre antar jag att jag älskade julmyset – tända adventsljus, räkna ner dagarna till dopparedagen, klä granen, se Kalle Ankas jul, få julklappar osv. Sen var det hästar som gällde vilket innebar julaftonskadrilj med älsklingshästen och bästa vännerna vilket i sin tur innebar att julaftons morgon tillbringades i stallet (till föräldrarnas stora ”glädje” eftersom de fick köra dit mig. Och hämta mig.). Och sen blev jag äldre och jag och syrran gaddade ihop oss lite mot julen. Vi ifrågasatte (kanske mest i tysthet) all julstress, all påklistrad trevlighet och måsten kring jul. Men vi älskade ändå att umgås och mysa ner oss med familjen de där lediga dagarna varje år.

Men så kom 2002 och syrran åkte iväg på resa för att komma hem dagarna innan jul. Men hon kom ju aldrig hem. Och efter det har julen liksom tappat sin charm och mysighet. Jag och mina föräldrar började åka utomlands över jul, för att komma iväg från…ja från alla minnen. Och det var så skönt att ligga på en sandstrand och skåla Feliz Navidad i ett glas Cava. Men nu har vi ju utökat vår familj med Skoogarna där vi förra året firade en riktigt fin och fröjdefull jul. Far min var till och med tomte!

Så… jag vill – och försöker – omfamna julen. Jag vill julpyssla, julbaka, julmysa, julpeppa och jul-you-name-it. Men… det känns ändå lite falskt. Att jag och überjulen inte riktigt passar ihop. Inte än i alla fall. I år ska jag testa på det där med julighet lite smått och har inlett projekt ”Juluterummet” – vilket rätt och slätt är att jag har tänkt julpynta till uterummet. Kanske köpa en gran. En riktig en då så klart – älskar grandoften! Och så ska vi ju julpyssla på jobbet senare idag. Jag hoppas att tålamod och kreativitet infinner sig. Och inte att förglömma, den efterlängtade julefriden.

På bilden ovan kan ni förresten se årets första försök till julemys – hyacinter planterade i konservburkar och glasburkar. Jag hade tänkt pyssla till det med lite kottar och band men ne det blev verkligen inte alls fint. Och så skar jag mig på en vass flik på ena konservburken så det enda juleröda som infann sig var mitt blod. Ja ni hör ju.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Åsa
  28 november 2013 at 19:29

  Kraaaam!

 • Reply
  Marie Bergander
  28 november 2013 at 20:42

  Även i år så kommer vi att att julemys tillsammans med Skoogarna. Blir jättebra!

  Och i morgon blir det till att se bandy tillsammans med dem! Vinner Gais eller……………………?

  Kram dottern min ♥

 • Reply
  Johannas Retro
  29 november 2013 at 14:50

  Åh, förstår de då.. Får jag fråga vart din syster tog vägen?

  Kram på dig!

 • Leave a Reply