Ett avsked och en längtan om det som komma skall

krispy-06

Idag är det fredag OCH röd dag OCH solen skiner – känn så gött! Och ett stort hejdå och hurra, för att vi idag har städat ut julen. Nu vill jag inte se några tomtar eller känna doften av hyacinter förrän om elva månader. Byebye hälsar låtsas-grinchen som nu blickar framåt med en längtan om vår. Och vad är bättre än att fira detta med ett knippe tulpaner?!

Långhelgen kan med andra ord inte starta bättre. Visst, jag har träningsvärken from hell då jag i onsdags körde ett pass Fight med mycket koordination samt min favorit Supermanpunch följt av ett pass Tabata i går som fokuserade på axlar och puls. Så ja, hej träningsvärk!

Och hej du nervösa känsla i magen, för i morgon ska vi gå på husvisning i ett hus som jag redan flyttat in i. Ett hus som känns så oerhört bra på många sett och som ligger på ett lagom avstånd från Göteborg, nära natur, sjöar och faciliteter. Jag har ”råkat” besöka Pinterest flera gånger (dagligen) för att få inspiration på renovering, kök, badrum osv. LIVSFARLIGT – med tanke på att jag inte ens sett huset på riktigt än. Men jag är som ett barn inför julafton, jag bara lääängtar till i morgon!

Men tills dess får jag njuta av denna lediga dag som bara den (och som bör fyllas med oändligt av aktiviteter så att den går fort över).

krispy-00

Sa jag något om vår? Jadu, den dröjer nog lite med tanke på att det är -10 grader ute idag. Krispigt värre. Men ändå rätt fint med snöbeklädda takåsar och blå himmel. Mer snö hade dock varit önskvärt, ska det ändå vara kallt kan det ju lika gärna vara vitt även på marken.

krispy-01 krispy-03krispy-02

Lertavlorna har fått sällskap av nya växter som enligt blomsteraffären var ”trendiga”. Ingen aning om vad de heter, men de kändes lite mer luftiga och lätta än de överblommade hyacinter som tidigare stod där.

krispy-04krispy-07

Men mest nöjd är jag över tulpanerna. Inget andas mer ”nu-går-vi-mot-ljusare-tider” som tulpaner.

krispy-05

Ja jag kan riktig känna doften av vår. Även om jag vet att den är långtlångt…långt borta.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply