Enkelt bröd utan jäst

sondagsbrod

Jag slog verkligen på stora – ne vänta lite – den gigantiska baktrumman igår och bakade bröd utan jäst. Snabbt och enkelt kan en lugnt säga. Och rätt så gott! Speciellt tillsammans med brunost och tunt skivad gurka. Ikväll ska vi äta upp resterna men innad dess ska vi fylla in diverse Paristips på en utprintat karta som vi kan ta med oss när vi flanerar gatorna runt. Åh Parispeppen, bonjour!

Ja just (just in case meaning) det – här kommer förresten receptet på brödet.

Ingredienser

3,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl solroskärnor
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk sirap
2 1/2 dl vatten

Gör så här

Värm ugnen till 200 C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Eller vaddå klä? Det är väl ingen tröja den ska ha på sig?! Med andra ord, lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda sen mjölen, solroskärnor, bakpuler och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn men kletig deg. Ta ut bollar av degen, ca 7-9 st, med hjälp av en sked och lägg på plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera nybakade med smööör och nån god ost.

Nomnom!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Vicky
    8 maj 2014 at 20:56

    känns som jag inte ätit mackor på för alltid när jag ser det här inlägget? grovt bröd känns så sverige, fasen vad jag saknart!

  • Lämna ett svar till Vicky Cancel Reply