Enkel morotssoppa – med det enklaste brödet

Say what – hon har lagat mat!

Och hon har dokumenterat det.
Det har väl inte hänt sedan Palme gick i shorts. Eller i alla fall inte sedan september. Måste vara det nya året som gett mig dessa superkrafter att orka laga mat, fota och blogga om’et. Denna gång var det något så enkelt som morotssoppa som stod på menyn. Eller ja, det fick bli det mest på grund av att det var det jag hade hemma – morötter, lök, vitlök och grädde. När jag ändå var i farten slängde jag även ihop lite bröd, för nybakt bröd till soppa är ju en stor hit!

Enkel morotssoppa
1 kg morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
0,5 dl grädde
1 st grönsaksbuljong + ev lite fond om du har det hemma
1 l vatten
1 tsk chilipulver
1 tsk timjan
salt, peppar
krasse till garnering

Hacka lök och vitlök. Fräs mjuka i smöret. Skala och skär morötterna i bitar och tillsätt i pannan/kastrullen. Salta och peppra, häll i kryddorna och fräs någon minut till. Häll sen i vattnet och buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter eller tills morötterna är mjuka. I med grädden och mixa soppan slät.

Under tiden soppan kokar slänger du ihop brödet – här finns receptet på dessa enkla små kreationer.

När brödet är klart serverar du soppan med lite överströssad krasse – och det nybakta brödet såklart. Med massa smör på. Mumma!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply