En otippad höstskörd

Ja vad ska en säga – denna måndag är en lite tröttare än vanligt. Hemkomsten från Amsterdam, valvakan igår natt samt  uppvaknandet till fortsatt förvirring tröttar ut en. Självklart glad för att ett visst omysigt parti inte fick så många procent som förtippats men ändå smått dränerad av allt politiskt skitsnack. Låt oss hoppas att vi får ett mer jämställt, humant och klimatsmart Sverige. Så idag efter jobbet behövde jag ut för att lufta mig och vad är bättre än att få energi från jord och natur? Sagt och gjort, ut i trädgården för att påta lite!

Och titta vad jag fann – en himla massa potatisar!

Jag satte en ny omgång sättpotatis för ett gäng veckor sedan, lite på vinst och förlust. Och trodde inte alls att det skulle ge utdelning, men så fel jag hade! Ner med fingrarna i jorden för att känna efter om det fanns några klimpar där nere och ja sedär – där fanns ju en hel del!

En del stora potatisar och en del små. Sen fick även några av morötterna hänga med upp i dagsljuset.

Åh fina fina morötter!

Har ni sett en så liten morot?

Men mest glad blev jag över potatisarna. Frågan är nu vad jag ska laga för gottigt…

Några av potatisplantorna fick stanna kvar och kanske ger det en till skörd om ett tag.

Fler morötter är även på intåg.

Samt rödbetor.
Sicken grönsakshöstfest jag kan ställa till med om ett tag!

Kolla så många!

Appropå många – kolla in äppleskörden! Detta är bara de äpplen som precis hamnat på marken – ännu fler sitter kvar i trädet och väntar på att bli paj, must eller infrysta för kommande äppleidéer. I morgon tänker jag köra ett mustrace igen – hit me med lite syrlighet liksom!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply