En lektion i självbärighet

Det är toppen att kunna kombinera två favoritaktiviteter – hänga med fin vän samt hänga i stallet. I lördags fick jag finbesök i stallet då Åsa kom förbi. Vi är ju vänner sedan mellanstadiet, har gått i samma klass sedan högstadiet och hängde i stallet tillsammans back in the days. Tyvärr ses vi inte lika ofta som jag önskar då vi inte bor i samma stad men när vi ses – ja då är det fint som snus. Som grädde på moset är hon en ypperlig ridtränare så vi passade på att få lite underhåll – jag och Battis.

battis-onsala-01 battis-onsala-02

Vi skrittade fram i området runt stallet så jag kunde visa både paddock och manege. Älskar alla alléer som omger stallet – tänker att det kommer bli finfina bilder där i höst och vinter.

battis-onsala-04

Vi körde ett litet pass på gräsbanan och höll oss borta från alla hinder och galopperande ponnisar. Battisen skötte sig utmärkt och rörde inte ett öra när de kom galopperande bakom buskarna.

battis-onsala-05

Tyvärr är inte min nya Sony-kamera den bästa när det kommer till ridbilder så de flesta blev lite suddiga. Men det viktigaste var ju att jag fick bra tips från Åsa – för att få Battis mer självbärig. Jag ska ju inte bära omkring honom utan han ska vara lätt framtill. Så jag fick träna på att rida med korta, kvicka hjälper, inte stressa fram takten och att låta honom böja och ställa sig ordentligt i början av ridpasset – med andra ord inte tjuvhålla i yttertygeln för mycket. Tänk cykelstyre!

battis-onsala-03

Sen checkade vi av bärigheten genom att rida i lätt sits några varv utan att han skulle falla ur formen samt att ryggen fick extra hjälp med att  komma upp ordentligt.

battis-onsala-06

Med andra ord – ett nyttigt och lärorikt pass. Tack Åsa!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Åsa
    24 augusti 2015 at 21:36

    Åh, fina du, tack! Och ni var jätteduktiga! Och nu är det vi som gör detta oftare! <3

  • Leave a Reply