En krämig champinjonsoppa – vad trevligt!


Denna vecka har min mataffär extrapris på champinjoner vilket jag inte var sen att utnyttja. Max 10 kg champinjoner får inhandlas vid varje tillfälle men eftersom det får vara någon måtta på champinjonfrosseriet fick bara ett halvt kilo följa med hem. Det skulle nämligen ställas till med matlagning i det Skooganderska köket och på menyn stod en krämig champinjonsoppa. Nomelinom måste jag utbrista, för det blev riktigt smarrigt! Tänk att jag för typ några år sedan inte åt svamp över huvud taget. Fan vad jag är fräck! Jag är även givmild, så här kommer receptet på denna krämiga och nomelinomiga soppa.

Att ha i
500 g champinjoner
1 stor lök
5 dl matlagningsgrädde
4 dl vatten
3 msk grönsaksfond
salt och peppar
smör att steka i

Ja men hur gör man då? Jo så här:
Hacka lök och champinjoner. Fräs i smör till svampen har vattnat av sig. I med matlagningsgrädde, vatten och grönsaksfond. Lite salt och peppar hälls sen i. Koka i 10-15 minuter. Mixa sedan slät eller mindre slät. Ät!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    lovisa/polichinelle
    26 januari 2013 at 17:30

    gudars så gott! ÅH!

  • Reply
    Hanna
    27 januari 2013 at 11:07

    Alltså, GOTT!

  • Leave a Reply