Egen müsli – en tackar så gott!

musli-1

I samband med mkmedia’s 10årsjubileum gjorde vi egen müsli, för att ge bort i våra goodiebags. Vi kallade den ”mkmediamüsli” – nytänkande eller hur?! Den var i vilket fall oerhörd smarrig och det blev hela sex plåtar av müsli så jag norpade en halv burk till mig själv. Muhahaha och muhuhums!

Receptet kommer här och som vanligt är det lika enkelt som gott.

Ingredienser till en plåt

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrö
1 dl havrekli
2 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
1 tsk salt
2 dl nötter, grovt hackade typ hasselnöt samt cashew
1 dl flytande honung
0,5 dl rapsolja
1,5 dl vatten

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser, häll över honung, olja och vatten och rör om tills blandningen blir jämt fuktad. Häll ut müslin i en långpanna och rosta den i mitten av ugnen i ca 25 minuter tills den blir torr. Rör om efter 15 minuter, sen efter 5 minuter och sen efter 5 minuter tar du ut den. Låt svalna och häll sen i burk med lock. Och vet ni vad, sen serverar ni det med typ fil, mjölk eller yougurt. Eller vaniljkvarg som är så hippt nu för tiden.

musli-2 musli-3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply