DIY: Så här gör du en sittkudde

sittkuddar-01

Åk till IKEA. Köp 20 st av deras billigaste och fulaste kudde (Kråkris för 7 riksdaler). Utstå diverse blickar när du har en fullpackad kundvagn av varuhusets ”snyggaste” pryl. Åk hem och släng ut alla kuddar på köksgolvet. Sätt dig i högen.

sittkuddar-02

Och lek lite. Inte ofta en får kasta omkring ett tjog med fula kuddar liksom.

Men sen – åter till ordning.

Res till Istanbul, besök Grand Bazaar och inhandla två kuddfodral. Åk hem. Ta fram en sax och sen är det bara att sprätta på. Ut med all fyllning ur de små fula kuddarna för att stoppa i de stora fina kuddarna. Sprätta – fyll – sprätta – fyll – knö – sprätta – fyll – knö osv osv.

sittkuddar-03 sittkuddar-04 sittkuddar-05sittkuddar-06

Tillslut är de små fula kuddarna uppätna av de stora fina – tadaa du har dig en sittkudde! Eller två. Den beiga kudden består av ca 15 små fula kuddar medan den grå består av 5 små fula kuddar samt en himla massa överblivna och gamla handdukar, lakan och filtar vilket resulterade i en tyngre och mer kompakt kudde. Ja en kan nog fylla dem med lite vad som helst.

Sittkuddarna placeras ut på lämpligt ställe, förslagsvis på ett golv nära ett bord. Så en kan sitta på dem – lite av det de är till för ju. De passar även bra att ha som danspodium om en nu gillar sånt.

sittkuddar-07

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Susanna
  14 april 2015 at 07:13

  Vill man bespara sig lite jobb kan man gå till tygaffären på övre husargatan (finns den fortfarande?) och köpa en säck med fyllning. Kostar billigt och man slipper sprätta. Något att tänka på när du varit i Istanbul nästa gång och köpt kuddfodral 😀

  • Reply
   Helly
   14 april 2015 at 17:14

   hehe – så KAN en göra. Men det är inte rätt. Funderade på detta, men googlade lite om det och läste att IKEAs kudde var ett billigare alternativ. Men väl värt att tänka på till nästa gång =)

 • Reply
  Anna María
  14 april 2015 at 11:52

  Mycket bra och väldigt fina sittkuddar. Måste nog också till Istanbul och köpa mig en eller två.

  • Reply
   Helly
   14 april 2015 at 17:15

   Tack – de blev riktigt bra faktiskt! Och ja – åk till Istanbul för kuddköp och enbart kuddköp =)

 • Reply
  Mamma Marie
  14 april 2015 at 19:08

  Jättefina! För min del, så får jag nog använda dem till fotpall. Om jag sätter mig ner på en, så blir det nog lite problematiskt att komma upp igen

 • Reply
  Fredrikapåvinden
  14 april 2015 at 19:59

  Wow! Så snygga!

 • Leave a Reply