Borta bra men hemma grått

grey

Så var en hemma i Göteborg igen. Här är det svalare – ja ta bort en sisådär 15 grader från tidigare i veckan samt lägg till en hel del grå moln så har ni dagens väder. Men å andra sidan är det alltid skönt att komma hem, till sin lägenhet, till sin soffa, till sitt vatten, till sin säng. Jag har sisådär 800 bilder att gå igenom från veckan vi var borta, så förbered er på lite spansk feeling här på bloggen en stund framöver. Tills dess kan jag konstatera att:


Det går utmärkt att resa bort en vecka och enbart ha med handbagage. Jag tror till och med att jag hade med kläder jag inte använde. Med andra ord, packa lättare.


Det var perfekt att börja vistelsen med några dagar i Barcelona för att avsluta i mer avslappnad stil uppåt kusten.


Det känns som vi har varit borta hur länge som helst. Bara andra dagen i Barcelona kändes som dag fyra. Så en vecka kan räcka långt.


Försök att boka hemresan utan byten. Och om du ska byta flyg, se till att ha mer än 1,5 timme mellan dem, då Heathrows flygplats är stor och ibland glömmer de bort att ge flygplan en gate så då blir ni stående mitt i ingenstans i typ tjugo minuter vilket innebär att ni får springa till nästa flyg.


Bada är typ det bästa som finns.


Åk på utflykter och upptäck saker. Men passa även på att bara vara – typ ligga i skuggan vid poolen på takterass och prataprataprata. Eller slut ögonen och tänk på…ingenting.


Boka alltid hotell med en pool på taket där ölen kostar 2,20 euros.


Ta inte med för många skor. Men ta inte heller med skor som ger dig skoskav. Inte skönt med blåsor under fötterna på en rivig strand.


Ska ni ha hyrbil? Åk inte för långt, snirkliga vägar tar tid att åka på även om det inte är så lång sträcka. Och oftast finns det en massa fint att se på som är nära.


Smörj in dig med solskydd. Ofta.


Ha inte för mycket planerat dagen efter ni kommer hem då du kommer vara mör. Idag ska jag betala räkningar, plocka upp väskorna, tvätta, åka till jobbet för att se över post, fakturera och åka till stallet. Kanske även bada. Så planera inte för mycket…

Hasta luego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply