Bland blåbärssnår vi går

blabarsplock-01

I år är det blåbärsår. I alla fall om en ska tro ryktet på stan. Så i lördags tog jag, Lovisa och Otis oss ut till skogarna runt Sisjön för att plocka på oss ett gäng av de där blåa små bären. Enligt fd stockholmarn Lovisa var det dock iiiinget mot hur mycket blåbär det brukade vara i huvudstaden. Ja där är det tydligen så mycket blåbär på varje gren att de släpar i backen. Tydligen.

Men jag lät inte storstadshybrisen gå henne över huvudet och visade henne blåbärssnår efter blåbärssnår med massa av blåbär på. Kanske inte stockholmsmassa, men hon plockade som bara den.

Ja ni ser ju

blabarsplock-02 blabarsplock-04

Efter en massa plockade kurrade det i magarna så det var bara att ta sig ur snåren och ut mot vattnet för en fikapaus.

blabarsplock-03

Kaffe och äggmacka – det hör utflykter till!

blabarsplock-05blabarsplock-06 blabarsplock-07

Har varit vid Sisjön några få gånger tidigare, men det var ett tag sen nu. En lagom liten sjö, långgrund på ena sidan och massa klippor på andra sidan. Jag tog faktiskt med mig baddräkten, men när vi var färdigplockade hade det börjat blåsa så förfärligt så min badlust var som…bortblåst. (höhö sa hästen)

blabarsplock-08

Efter fikapausen var det dags att bege sig in i skogen igen, mot nästa snår.

blabarsplock-09

Otis hjälpte till att plocka. Eller nja, han åt mest upp bären.

blabarsplock-10

Hello there!

blabarsplock-11

Nöjd blåbärsplockerska!

blabarsplock-12

Sen gick vi inåt skogen, över stock och sten. Uppför berg och över mosse. Sen så vart vi nästan lite bortgjorda där ett tag, men bara nästan. Ni kan vara lugna, vi fann vår väg tillbaka. Och så ska det väl vara när en är ute i skogen, äventyrligt!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Anna María
  11 juli 2016 at 16:17

  Är så pepp på att sticka ut och plocka lite blåbär i år. Väntar bara in rätt tillfälle då jag hinner. Men det bådar ju gott att det ska vara ett bra år dårå.

 • Reply
  joré
  11 juli 2016 at 20:05

  åh!! måste med ge mig ut och plocka blåbär. stannade till en sekund idag efter löprundan och åt några och insåg att jag nästan hade glömt hur otroligt gott det är att kunna plocka och stoppa i munnen dirre. <3

 • Leave a Reply