Att ta sig ett dopp i Cap de Creus

Alltså jag orkar inte. Naturen och omgivningarna som väntade oss efter vi lämnat Cadaques var inte av denna värld. Eller jo, det var dem ju – men så storslaget, så vackert! Fan, jag tror jag älskar berg alltså.

capdecreus-01

Vi snirklade oss uppför bergen igen, via små vägar där det knappt gick att möta en annan bil.

capdecreus-02

Oade mig över allt det vackra

capdecreus-03

Men sen när vi kom upp på toppen och kunde blicka ut över kusten, ja det blev nästan för mycket. Kolla bara! Tror till och med att det är Frankrikes berg en kan skymta där borta, ca 5 mil bort.

capdecreus-04

Vi hittade tillslut en parkeringsplats högst upp på toppen av Cap de Creus, som var vårt sista utflyktsmål för dagen. Men sicket ställe! Eller ja, själva Cap de Creus är en udde men överallt finns det små bukter, halvöar och stränder som en kan bada i. Och vattnet är så klart och omgivningarna helt magiskt vackra.

capdecreus-05

Se bara!

capdecreus-06

Vi vandrade neråt mot havet i den stekheta värmen

capdecreus-07

David passade på att flytta lite på bergen

capdecreus-08

Tillslut var vi nere vid havet och vi hittade några klippor att husera vid. Men mest av allt ville jag ner i det blågröna vattnet.

capdecreus-09

Sagt och gjort, jag svidade om till bikini

capdecreus-10

Och sen var det bara att kasta sig i!

capdecreus-11

Alltså, det var bara så himla fantastiskt att ligga där i det svala vattnet, höra havet röra sig under en och känna solen värma kroppen.

capdecreus-12

David ville inte vara sämre han. Så hopp i!

capdecreus-13

Efter att ha badat en, två, tre gånger var det bara att klättra uppåt mot bilen igen. Och överallt kunde en se små bukter där båtar lagt till för en siesta/dopp.

capdecreus-14

Ja ni ser ju – berg!

Efter att ha tagit sig tillbaka via snirkliga vägar och motorvägar kom vi tillslut tillbaka till Lloret de Mar. Vi orkade inte ta oss ut på stan utan hamnade på balkongen där vi lyssnade på gamla hits, drack sliriga drinkar och åt popcorn. Ja och så spanade vi på alla kids på klubbgatan nedanför en stund innan det var dags att krypa ner i den stora hotellsängen. Morgondagen bjöd nämligen även den på äventyr och utflykter!

lloret-02-01 lloret-02-02 lloret-02-03

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply