Att påta sig trött

Vilken helg! Vem behöver gymkort när en har hus. Ja jag är helt slut efter att ha spenderat mer eller mindre hela lördagen ute i trädgården, påtande och rensandes i alla rabatter, skrymslen och vrår. Allt som inte är grönt har fått ryka. Vilket var en del. En hel del. På bilden ovan kan ni se mig krama en knippe gammal vass, ståendes bredvid en jättehög av samma vara. Hela ytan var en stund tidigare fylld av just (just in case meaning) gammalt vass men no more! Egentligen har jag ingen aning vad jag håller på med, men tänker att att som inte är grönt ska väck. Så det är lite så jag har jobbat – bort med allt brunt och visset – vilket visade sig vara rätt så jobbigt med tanke på att det är en stor trädgård fylld med mängder av olika slags växter.

Meeen – det är faktiskt mest bara skönt att gå omkring och påta ute i jorden. Hederligt kroppsarbete liksom. Det var ju detta jag längtade efter – efter alla år i lägenhet – en egen trädgård! Även om jag inte har någon aning om vad växterna heter eller hur de beter sig. Tänker att vi får ta denna säsong och se vad det är för nåt som växer upp, vad vi vill ha kvar och vad som kommer få ryka. Alternativt vad som överlever.

Utöver påtande har jag i helgen även grillat en massa, firat mor, fikat, spanat in vår nya robotgräsklippare Miimo, slängt diverse rester på tippen och härjat på premiären av Liseberg. Nu är jag helt slut och tar igen mig framför några avsnitt av Monty Python’s Flying Circus (mitt favvoprogram när jag var lite och nu äntligen på Netflix). Känner jag mig rätt kommer det även slinka ner lite popcorn om en stund. I morgon är det halvdag pga Valborgsmässoafton och sen är det Första Maj aka röd dag i dubbel bemärkelse. Som jag och min kropp ser fram emot lite sovmorgon – innan det är dags att marschera ut…i skogen. Ja det är faktiskt tradition för mig och Lovisa att flanera över stock och sten i diverse skogar på Första Maj. Vem vet, kanske sker även årets första dopp då?

Förresten, vet ni vad påta är eller är det bara något alingsåskt?!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ywonne
  30 april 2018 at 00:06

  Har ni en sjö på tomten?😂😂
  Om inte undrar jag om det verkligen är vass du rensat bort???😮😮😮
  Du får skaffa er en flora !!
  Kram Ywonne💕

  • Reply
   Helly
   30 april 2018 at 13:00

   Hahaha, ja jag säger ju det – ingen aning vad trädgården erbjuder! Får nog ta och inhandla mig en trädgårdsbok, så jag får koll på’t!

  Leave a Reply