Att ha firat en regnig Valborg

Hej! Det är maj nu – hur galet är inte det? April försvann i ett nafs och avslutades – som alltid – med Valborgsmässoafton. En väldigt regnig sådan. Jisses så det öste ner, regn i massor samt dundrande åska. Inte riktigt önskevädret för en valborgskväll vid elden, men det heter väl att det finns inget dåligt väder…

Nåväl, efter att ha jobbat typ halvdag och tagit en eftermiddag i långsam lunk var det dags att sätta igång med valborgskvällen. Utanför öste det ner, men då det stod grillning på matschemat var det grillning det fick bli. Inte mig emot, gillar ju grillat. Och det går ju att stå lite halvt skyddad under markisen, smutta på en drink och samtidigt lösa middagen. Vid åtta tog vi på oss de mest vattentäta kläderna vi hade framme och flanerade bortåt Stensjön där våren skulle sjungas in och majbrasan tändas. Måste ju ta seden dit en kommer och nu när vi är mölndalsbor får vi göra så som mölndalsbor gör. Regnigt och blåsigt värre men ändå rätt mysigt att stå där vid den sprakande elden när kören sjöng om våren och hur härligt majsol ler. Hej ironi.

Så låt oss se hur min Valborg såg ut, ett inlägg utan bilder är ju trist:

Nu hoppas vi att maj bjuder på bättre vårväder än april – även om månaden verkar startar sisådär. Utanför fönstret regnar det nämligen fortfarande och det där premiärdoppet känns rätt långt borta. Typiskt, jag vill ju bada.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply