Att ha firat av mer än ett decennium av nya år.
Samt fångat dem på bild.

Idag är det den sista dagen av 2016. Med andra ord, det är nyårsafton och om ett antal timmar kommer himlen explodera av fyrverkerier, hångel och nya drömmar. I år kommer det nya året firas in i Lidköping och det är första gången ever jag är där vid ett årskifte. Det är med andra ord sju år sedan David sist var där på nyårsgalej och inte visste han då att han dagen efter skulle träffa världens bästa tjej – mig!

Och eftersom jag är en sucker på tillbakablickar, låt oss se hur mer än ett decennium av Helly-nyårsaftnar har sett ut:

nyar-2005

2005
Firades hos Erik på Masthuggsberget. Jag hade världens största lugg samt en kamera som tog fräcka flera-i-ett-bilder. Jag har fortfarande inte sett röken av den salladsskål jag glömde där.

nyar-2006

2006
Firades i Mijas med mor, far och min fd pojkvän Kalle. Vi fick spexiga nyårsattribut att ha på oss på tolvslaget.

nyar-2007

2007
Firades i Västerås med Kalle och hans vänner. Jag körde Hollywood- och firmafeststilen.

nyar-2008-3

2008
Firades i Klaras gårdshus i Haga tillsammans med massa fina vänner. Jag hade fina lösögonfransar och på tolvslaget drack vi skumpa på Järntorget.

nyar-2009-4

2009
Firades hos Maja och Carl på andralånggatan med god mat och fina vänner. Jag hade rosettfrisyr och än en gång firade vi tolvslaget på Järntorget.

nyar-2010-2

2010
Firades hos Kalle och Cecilia på Gråberget med ett gött gäng och en stor kalkon. Tolvslaget blåste nästan bort men vi var glada ändå!

nyar-2011-3

2011
Firades hos Lina och Martin i Kungsladugård. God mat, glitter, charader och dans!

gott-nytt-ar-38

2012
Firades i lägenheten på Linnégatan med vida utsikt över stan och ett riktigt trevligt tolvmannaknytis där både gamla och nya bekantskaper dök upp med god mat och ett gott humör. Och så dansades det fram till småtimmarna.

nyarsafton-13-29

2013
Firades ännu en gång i vår lägenhet då jag och David bjöd in till Nyårsfestknytis. Vi blev nästan trettio personer och förutom smarrig mat och diverse dricka hann vi även med quiz, hunddans, dessertfrosseri, utlåsta-på-balkongen-samtal, kvart-över-tre-tokdans och massa mer. Nyårsslaget spenderades på balkongen med skumpa, pussar, raketspan och tomtebloss i mängder. Fint som snus med andra ord!

nyar-2014-31

2014
Firades i Johanneberg hos Lasse och Charlotte där det bjöds på riktigt smarrigt buffébord med massa goda veggierätter, Broder Daniel-stjärnor, nyårshångel och tokdans.

hemsedal-03-14

2015
Firades i Hemsedal med ett gött gäng. Efter en dag i backen rotade vi fram våra nyårsoutfits – hej paljetter, flugor och läppstift! Och så lagade vi smarrigaste nyårsmaten som gjorde oss så mätta att vi var tvungna att gå ut i kylan och opp på en snötopp. Där firade vi även senare in självaste tolvslaget – med termobyxor, stjärtlappar, tomtebloss och skumpa.

Och i år blir det alltså Lish och tört (torget) som blir platsen vid midnatt. Jag har hört att de ska ha ett himla tjusigt fyrverkeri där som tydligen inte får missas. Fyrverkerier som jag på ett sätt tycker är rätt fint men också onödigt med tanke på uppbrända pengar och rädda djur. Ne tacka vet jag tomtebloss – det är faktiskt görfint ju! Och skrämmer ingen stackars hund.

Jag önskar er alla en fin kväll och ett Gott Nytt år – vi syns på andra sidan!
2017 – bring it on, jag ser fram emot dig!

Nej vänta förresten, jag har en sista godbit att visa er. Ett kollage från 90-talet, från 1900-talets sista dag – det episka millenniumskiftet!

party-like-it-was-1999

Kicki hade ställt till med fest och sicken fest det blev! Vi höll på till klockan 10 dagen efter, folk kom och gick för att sen komma tillbaka igen efter att de hade sovit lite. Vi kan väl helt enkelt säga att Prince fick sin idé till låten ”Party like it was 1999” av oss.

Fler nyårsbilder finnes här:
2011
2012
2013
2014
2015

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Annie - lättlagat vegokäk
    31 december 2016 at 09:33

    Alltså överdelen du har 1999!!! Kanon, haha 🙂

  • Leave a Reply