Att få må på en måndag


Här sitter jag och smuttar på rödvin bland massa tända ljus. På en måndag! Men är det höst så är det. Och är det måndag så är det. Så då tycker jag det är helt ok att ta ett glas vin eller två i skenet av stearinljus. Sen passar ju hela grejen helt fabulöst bra till kvällens middag som blev riktigt höstigt murrig och smarrig.

Det var ett tag sen jag delade med mig av ett matigt recept så nu är det inte mer än rätt att göra just (just in case meaning) så, dela med mig. Av ett recept. Så lämpligt att just denna maträtt är überenkel att tillreda. Och att det blir över till två matlådor – sjukt bra och prismedvetet. Nu kör vi!

Ingredienser
8 st potatisbakelser. Använder mig här av färdiga från Aviko.
1 gul lök
250 g championer
1 näve syltlök
1 burk Creme Fraise smaksatt med Karl-Johanssvamp
1 burk vanligt Creme Fraise
3 halvgamla rödbetor
2 nävar quornbitar (ska bara använda nävmåttet hädanefter) eller 2 bröstfiléer – märke; kyckling
salt, peppar, rosmarin

Och sen då?
Jo, sätt ugnen på 225 grader. In med potatisbakelserna, de tar sin tid. Ställ timern på 20 minuter och när det ringer, in med klyftade rödbetor. Sätt timern på ca 25 minuter till. Under tiden; skär löken i bitar som sen fräses i smör. Skär/hacka championerna och fräs med löken så de vattnar av sig. Krydda. I med diverse creme fraise, koka upp. Låt småputtra tillsammans med den där näven av syltlök. När det är ca 15 minuter kvar, stek upp quornbitarna och kyckligen. Helst inte i samma stekpanna dårå. Sen är allt klart och det enda som behövs är påfyllning av rödvin samt en söt sambo på andra sidan bordet. Tadaa, måndagen är räddad!

Ja just det, sen när du är mindre mätt, ta en chokladsnitt med ett glas mjölk. Nomnom.


Fast detta recept ska jag inte dela med mig av då kakorna inte nådde perfektion. Goda, men inte perfekta. Så är ni sugna på chokladsnittkakor – googla receptet vetja!

Nu ska jag smutta på mitt tredje glas vin och bara…må. På en må..ndag. Det ni, det är fina grejer det.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply