Att anlända till Lloret de Mar

Jag tror det var ett bra val att starta vår semestertrip med storstad för att sen köra en lite mer avslappnad stil med utflykter och strandhäng. Så efter tre dagar i Barcelona hämtade vi upp vår hyrbil, lämnade the big city och styrde mot nordligare breddgrader. Eller ja, vi åkte typ tio mil norrut, uppåt Costa Brava-kusten – så nån långkörare blev det inte direkt, men är oerhört nöjd med att vi valde denna typ av bilsemester istället för den planerade Spanien-Frankrike-trippen. Då snackar vi om maaassa timmar i bilen, vilket innebär mindre tid för att upptäcka och hänga på platser. Nåväl.

lloret-01-01

Vi lämnade som sagt Barcelona bakom oss. Tog först större vägar…

lloret-01-02

…förbi berg och städer…

lloret-01-03

… för att sen ta oss ner mot kusten på de mindre vägarna.

lloret-01-04

Sen vart vi framme, i Lloret de Mar. Som egentligen ser ut som en ganska mysig stad men som visade sig vara en partyoas utan dess like. Något jag kanske egentligen visste när vi bokade hotellet, men valde att ignorera (jag var ju där i tvåan på gymnasiet, och härjade loss med min spanskaklass). Så när vi lämnat bilen och flanerade gatorna mot hotellet, ja då var det nästan lite panikkänsla i kroppen. Ska vi bo här?

lloret-01-05

Ja ni ser ju. Både gator och strand var knökad med ungdomar. Ja det kändes som vi höjde medelåldern med några år och då är inte vi sååå gamla.

lloret-01-06

Överallt var det folk. Överallt. Men sen så såg vi dem, barnfamiljer och pensionärerna – så då kunde vi pusta ut lite.

lloret-01-07

Hej från en gammal tant

lloret-01-08

Där på andra sidan bukten fanns lugnet och naturen

lloret-01-09

Vi pausade en kort stund

lloret-01-10

Innan vi vände in mot kaoset igen

lloret-01-11

Vi körde lite på ”ta seden dit en kommer” och inhandlade lite starka drycker i den lokala affären alldeles bredvid hotellet. David fann en Bowling-gin, en självklar tumme upp.

Men låt oss prata lite om hotellet, som då var orsaken till att vi hamnade i partymeckat Lloret de Mar. Eller ja, huvudorsaken till att vi valde detta hotell – Hotel Delamar – var deras takterass med pool. Sen spelade det även in att det var helt nybyggt, enbart var för vuxna och såg allmänt freesht ut.

lloret-01-13

Och var det något som kunde få den stressade ungdomspulsen att gå ner, så var det takpoolen. Ja se bara hur nöjd jag ser ut (kan även bero på att de hade rätt så bra priser på drinkarna med). Ja där uppe på taket var riktigt härligt att hänga. Poolen var sval, utsikten najs och bara allmänt lugnt och skönt.

lloret-01-12

Så där hängde vi i några eftermiddagstimmar och bara chillade. Tog en cerveza. Badade lite. Tog en till cerveza.

lloret-01-14

Tillslut var det bara vi två kvar – hejhej!

lloret-01-15

Inte helt fel va?

lloret-01-16

Kvällssol och David – det kan inte bli så mycket bättre!

Så slutade första dagen i Lloret de Mar. Vi käkade kvällspommes på balkongen och spanade på utelivet nedanför. Ja en alldeles lagom start på del två av vår resa. Och morgondagen skulle bjuda på en massa nya intryck och upptäckter, då vi tog bilen för att utforska några platser som verkade spännande. Men mer om det en annan gång.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply