Att anlända till Kroatien

Det är nästan svårt att beskriva känslan när en landat i ett varmt och soligt Kroatien och på transferbussen ser bergsmassivet Biokovo torna upp sig. Alltså jisses så grant! Och att vi sen ska bo med detta fantastiska som bakgrund, alltså mitt naturhjärta gjorde volter om och om igen!

Ja det var lite svårt att ta in all skönhet när en hade en sådan här utsikt från hotellrummet.

Rakt fram kan ön Brač anas i soldiset. En ö som vi senare under veckan besökte via vespa.

Åt andra hållet var det också berg så långt ögat kunde nå. Samt stränder och små byar på sluttningen. Åh du fantastiska natur!

Vi bodde i Brela, på Bluesun Hotel Soline, längst upp med bästa havsutsikten. Det lönar sig med andra ord att kontakta hotellet och be om ett bra rum, värt att ta med sig framöver.

Och titta vad som väntade på hotellrummet till mr David – en hälsning från självaste idolen Jason Belmonte!
(Eller så var det bara flickvännen som ställde till med överraskningsbus och bett hotellet printa ut å ställa dit, för det kommande födelsedagsbarnet. Och tror ni inte att även självaste Belmonte likeade Davids Instagrambild?!)

Och jag gillade hotellet, avskalat och lite rought i sin omålade betong. Och som ramades in fint med de grönskande pinjeträden.

Sen hade den ju en pool med – vilket inte är fy skam för en badälskare som moi!

Alltså – titta så fint!
(både poolen och David)

Han som älskar pooler ⇡

Klassisk turistbild; öl i näven i väntan på pizza

Efter middagen tog vi en promenad längst stranden och fann den där kända stenen som alla i Brela ska fota; Punta Rata. Och så fotade vi den. Eller ja, jag fotade David som fotade stenen.

Flanerade tillbaka, förbi badande folk. Och sooom det ryckte i badnerven hos mig, för här i Kroatien verkar en kunna bada när som helst under dygnets alla timmar. Hurra!

Kvällen avslutades på balkongen där vi avnjöt en god solnedgång bakom Biokovobergen.
Är det inte fantastiskt så säg?

Och så var den första halva Kroatien-dagen över och vi var sååå laddade på att få vakna upp och ta oss ann det blåaste och klaraste av vatten. För var det något vi gjorde mycket av under vår Kroatien-resa, så var det att bada. Inte mig emot.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nastasja
  28 juli 2017 at 10:00

  Så himla vackert det ser ut! Jag har aldrig varit i Kroatien själv men hela mitt instagramflöde verka ha befunnit sig där nere i sommar (inkl. min sambo), så är lite avis 😉

  • Reply
   Helly
   28 juli 2017 at 13:37

   Ja det verkar onekligen vara ett populärt resmål just (just in case meaning) nu. Men förstår alla, oerhört vackert där! Och vääääldigt badvänligt. Och sådant gillas ju!

  Leave a Reply