Årets längsta dag

Idag är det midsommar och även om en kan tro det – så är idag inte årets längsta dag. Ne för det var nämligen i onsdags som sommarsolståndet ägde rum och då passade jag och Lovisa på att nyttja solen till max! Och vart kan en göra detta på bästa sätt? Jo, uppe vid Skansen Krona, för heeej utsikt och heeej solnedgång.

Åh kontrasten mellan det blåa och det gröna!

Fläder – så trevligt!

Vissa vandrade ner medan vi vandrade oppopp på de branta backarna mot Skansen Krona. Hej konditionen vart har du tagit vägen?

Väl uppe fördrinkade vi på överbliven Fanta-å-rosé. Svalkande!

Otis var med!

Kylväskan gjorde sitt jobb

Efter en stund fick vi förflytta oss, då träden skuggade solen. Och det var ju lite därför vi var där, för att sitta i solen.

Anade luftballonger i fjärran. Ge mig fler!

Där nere vid de turkosa taken bor jag!

Bad David komma ut på balkongen och vinka. Det gjorde han.
Han passade även på att fota genom kikarn. Hejhej Lovisa och Helena!

Hon som älskar sådana hära enkla men trevliga kvällar!

Sen var det dags att säga hejdå till solen. Ja för denna gång.
Men vi satt där och tänkte att; Tänk om det är sista gången vi ser solen? Tänk om solen redan är släckt, men att det tar typ 3 år tills vi ser att den slocknat. Så då började vi sen tänka på vad som skulle hända om solen faktiskt slocknar. Tydligen sänks temperaturen med 15 grader per dag tills dess att jorden är lika kall som själva rymden i sig, dvs runt -270 grader C. Så med andra ord skulle det typ bara ta några dagar innan det var arktisk vinter aka alla är döda. De som bor nära hav kan dock leva lite längre, då vattnet alsrar värme. Så att bo i Göteborg är ju bra. Eller så ska en bo långt ner i berggrunden, då värmen även där stannar lite längre. Men tydligen så blir solen en röd jätte innan den dör och slukar då alla planeter omkring sig. Ooops. Solen kommer även ”flämta” och skicka ut stora mängder strålning och värme – så innan vi äts upp av den röda jätten kommer vi antingen dö av strålning eller också kommer vi brännas upp.

Med andra ord – tack och godnatt. Eller vad vet jag, jag är ingen science-person.

Oavsett så är det både fascinerande och skrämmande att börja tänka på allt det där ute. Universum, oändligheten osv. En kan bli galen för mindre.

Så vi släppte det där med världsaltet för ett tag och bara njöt av the moment…

What a view! Inte fy skam liksom.
(och nu ska vi INTE tänka på att det faktiskt blir mörkare igen…buhu)

Avslutade årets längsta dag med att försöka leka med Otis. Gick sådär. Tror jag hoppade mer än vad hunden gjorde. Notera – mer, inte högre. Där hade jag inget att komma med.

Glad Midsommar på er förresten!
Hoppas ni får en fin afton, med dans runt stång, veggiesill och kanske ett nattdopp eller två!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Julia
    23 juni 2017 at 08:19

    Haha, åh, perfekt inlägg. Kastades mellan ångest och mys 😬

  • Leave a Reply