Årets första dopp

IMG_3014

Äntligen – jag har badat!

På årets kanske hetaste dag tog jag tillfället i akt att hoppa i plurret. Platsen var Blänkås, Vänern och kanske inte det varmaste badet jag gjort, men så nöjd att äntligen äntligen ha fått bada!

bada-01

Här står jag och njuter av julisolen. Tack för att du kom!

bada-02

Här står jag och är lite smått skeptisk till kylan.

bada-03b

Men… i ska jag. Så det var bara att hoppa!

bada-04

mmm, varmt. Typ. Men låg faktiskt i och skvalpade en stund.

bada-04b

Annat var det för David som kom upp ur vattnet lika snabbt som han hoppade i.

bada-05

Sen satt vi där på bryggan och värmde oss i solen.

bada-06

Spanade på båtar och hejjade på gubbar i kanot

bada-07

Kinnekulle anades i fjärrandiset

bada-08

Tillslut kurrade magarna efter lunch och vi cyklade tillbaka till stugan. Älskar att cykla på grusvägar. Speciellt nu när naturen är helt magisk.

bada-09

Gotta love (fall in love synonym) blomster

bada-10

Efter-lunchen-hängmattehäng.

bada-11bada-12

Efter en tupplur var det dags att bege sig tillbaka mot Göteborg igen. Vi lämnade åkrarna bakom oss men först var jag tvungen att spana in blåklinten en stund. Så himla fina och så typiskt somriga.

bada-13

Väl hemma igen var det bara att svida om till ridkläder, hämta upp Lovisa och åka till stallet. Där blev det ett svettigt pass i kvällssolen även om klockan passerat sju, halv åtta. Och överallt surrade de där jävla blinningarna. Ja ni ser ju övningen ovan, den dyker upp så här under de varma sommarmånaderna och kan kallas ”död åt flygfän”. En riktig stilövning.

bada-14

Men det bästa på denna årets-första-dopp-dag var att jag även tog årets andra dopp. Ja vid nio-tiden sladdade jag och Lovisa in vid Tulebosjön och plumsade i det ljumna vattnet. Alltså, bästa sjön att bada i – alltid varm och det går att kombinera dyk/hopp med stå på händer och andra bottenkrävande övningar. Med andra ord, top notch för en badlover som mig!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply