Äntligen morötter!

Hurra – nu kan jag äntligen njuta av nyplockade, spröda och krispiga morötter. Som jag har väntat där vid pallkragen och tyckt att morotsblasten vuxit alldeles för långsamt. Men nu så, nu kan jag skörda några morötter per dag – allra helst äter jag dem direkt, bara skölja bort jorden och knapra i sig. Så himla mycket sommar och barndom!

När jag ändå var där vid pallkragsodlingen passade jag på att plocka upp den sista omgången potatis. Här var det highs and lows kan jag säga. Små och stora potäter samsades nere i jorden och det var verkligen en roulette att ta upp plantorna, i några fanns inga alls och i andra fanns det en massa. Har satt en till laddning nu, så får vi se om det dyker upp några fler potatisar om någon månad. Bönorna finns det dock en massa av och de kommer räcka ett tag till så där plockade jag några nävar samt att jag plockade med mig de sista två stackars rabarberna, som fick åka ner i födelsedagsbålen. Chopchop.

Frågan är vad jag ska odla nu, när det finns lite plats i pallkragarna.
Någon som har några smarriga tips?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sara
  21 juli 2018 at 19:38

  Grönkål! Och lök som man plockar när de är mindre och äter som salladslök. Typ det godaste som finns. Stek lite snabbt med rapsolja och salt.

  • Reply
   Helly
   24 juli 2018 at 09:56

   Oh grönkål kanske kan vara nåt!
   Försökte på mig det där med lök, men de kom aldrig upp. Får ge det ett nytt försök.

  Leave a Reply